Nincs új a nap alatt

Fotó: TCR Europe Official

A TCR Europe vasárnapi futama kemény csatákat és egy újabb ismétlő győztest hozott, száraz pályán, napsütésben.

Az élről a Bäckman testvérek indultak, mögülük Filippi és Comtoyou versenyzői. Oriola a hetedik, nagy Dani a nyolcadik volt a fordított rajtrácson. Martin Rybánál tegnap – állítólag a Teddy Clairet-vel történt ütközés miatt – motort és turbót kellett cserélni, de pontosan az ütközésre való hivatkozás miatt egyikért sem kapott hátrasorolást, elindulhatott volna a 15. rajthelyről, azonban ezt mégsem tette meg.

Andreas Bäckman sima rajtot vett az élről, elsőként fordult, végig megtartotta a vezető helyét és sima győzelmet hozott haza. Mato Homolának nem volt jó napja: Daniel Lloyd rögtön az első körben a kavicságyba segítette. A mezőny végéről tudta folytatni.

A hetedik körben Jessica Bäckmant láttuk a pálya mellett, ma másik csapattársa, John Filippi jóvoltából… Valamiért nehezen érthetőnek tűnik a Target „csapattaktikája” Barcelonában, de legalább nem kell átmenni egy másik sátorba megbeszélni. Filippit hamarosan honorálták a versenybíróság részéről egy áthajtásos büntetéssel, ezzel a lehetőség, hogy a dobogó mindhárom fokán Target versenyző álljon, megszűnt.

Sami Taoufik és Pepe Oriola vették át a főszerepet, amint a dobogó harmadik (majd, miután Filippi távozott a büntetés idejére, második) fokáért harcoltak. Amolyan tegnapi dezsavű fogta el a nézőt ismét, de ezúttal Taoufik előzött is. Aztán Bennani is csatlakozott az Oriolát letudó Audik táborához.

Mialatt a negyedik helytől hátrafelé igen kemény csaták folytak Nagy Dániel, Mike Halder, Nicolas Baert és Oriola között, addig a mezőny végén Julien Briché akadt bele Evgenyij Leonovba. Az orosz helyből kényszerült feladni, a francia még elvánszorgott a boxig. Szegény franciát a versenybíróság is sújtja: Briché mutatványát a következő versenyre három helyes rajtbüntetéssel díjazta a testület.

Utolsó momentumként Michelle Halder is megelőzte Oriolát, így a hazai pályán futó hondás csak a középmezőnyben végzett.

Andreas Bäckman mögött a két marokkói ért be dobogós helyen, Taoufik, Bennani sorrendben. Nagy ugyan befutott negyediknek, de a pályalimit sértegetése miatt megbüntették, így csak ötödik lett végül, Mike Halder mögött. Baert, Michelle Halder, José Manuel Sapag, Jimmy Clairet, Filippi, Teddy Clairet, Stéphane Ventaja, Oriola, Florian Briché, Jean-Laurent Navarro, Lloyd, Gilles Colombani és Jessica Bäckman értek még célba. Lloyd befutott ugyan a 9. helyen, de a Homola-incidensért 10 másodpercet kapott, így a 16. helyre esett vissza.

A verseny teljes végeredménye innen letölthető.

Így esett, hogy Barcelona nem avatott új győztest: Andreas Bäckman is ismételt, ő a tavalyi sikerét. Úgy is mondhatnánk, nincs új a katalán nap alatt.

A következő versenyt két hét múlva tartják Spában.

Magyar Szilvia

Comments

comments