Két mezőnyben újabb hat Hyundai Elantra

Kép: SLR Official

A mai napon további versenyzők szereplését jelentették be a WTCR-ben és a TCR Europe-ban is. Ezek közül nézzük elsőként az újabb hat Hyundai Elantra esetét.

A WTCR-be érkezik a Bäckman-alakulat a Targettel. Andreas és Jessica a világkupában fognak idén indulni, meglepő módon pontosan ugyanolyan Hyundai versenyautókkal, amilyenekből már négyet nevezett a gyár. Az úgynevezett négyautós szabály alól a Target svájci gárdája azért képez kivételt, mert idénre a szabálykönyvbe vezették az alábbiakat: amennyiben egy márkából már négy autó a mezőny tagja, de továbbiakat kívánnak nevezni, akkor a női és junior kupákban indítható versenyzőket nem kell beleszámolni a 4 autóba.

Jelen szabály bevezetésére két okból volt szükség. Először is a WTCR-ben elhatározták, hogy idén már csak új ECU-val szerelt versenyautókat engednek be. (Nem új ECU-val szereltek minimum 40, illetve szabadkártyásként minimum 50 kg-t visznek magukkal, ezt nyilván épeszű versenyző nem vállalja.) Nos, ha mindössze 4 márkának van új ECU-val szerelt autója, és mindegyikből csak 4 lehet a pályán, az eléggé behatárolja a mezőny létszámát (Audit pedig, ugye, még nem lehet rendelni, csak a gyárnak van 4 autója).  Másodszor pedig a női és a junior kupa minimális létszáma 3-3 nevező, és valahogy meg kell győzni a csapatokat arról, hogy ilyen nevezési feltételekkel nevezhető versenyzőknek biztosítsanak helyet.

Fotó: WTCR sajtóközlemény

Akárhogy is, Andreas és Jessica Bäckman 2021-ben a WTCR mezőny tagjai lesznek.

A másik 4 Elantrát a Sebastien Loeb Racing nevezi a TCR Europe mezőnyébe. Kettőbe már versenyzőt is jelentettek be: a 2019-es WTCR mezőnyből már ismert Niels Langeveld, valamint a korábban is Hyundait, bár akkor i30-ast vezető olasz Felice Jelmini (aki a 2020-as monzai hétvégén szerepelt a TCR Europe mezőnyében) személyében. Az SLR 2 további versenyzőjére még várnunk kell.

Magyar Szilvia

Comments

comments