Mato Homola a WTCR-ben a DG Sport-nál

Fotó: TCR Official

Két nappal ezelőtt érkezett a megerősítés arról, hogy a DG Sport Compétition két Peugeot 308 TCR autóval fog rajthoz állni a WTCC és a TCR egyesülése révén létrejött Túraautó Világkupában, a csapat egyik versenyzője pedig az egyfordulós TCR Europe Trophy 2017-es győztese, Aurélien Comte lesz.

Csütörtökön a délelőtti órákban pedig kiderült, hogy a belgák másik versenyzője Mat’o Homola lesz – a 23 éves szlovák így kommentálta a bejelentést: “Elképesztően izgatott vagyok az új kihívás miatt, és nagyon örülök annak, hogy továbbra is a DG Sport Compétition színeiben versenyezhetek. Ismerem a csapatot, és nagyon tapasztaltak, keményen dolgoznak, és hozzám hasonlóan motivációt éreznek aziránt, hogy remek eredményeket érjenek el. Már volt lehetőségem tesztelni az új Peugeot 308 TCR-t, és túlszárnyalta az elképzeléseimet: jó a kezelhetősége és erős a motorja. Izgatottsággal tölt el az együttműködésünk a Peugeot Sporttal, amely remek munkát végzett az autó fejlesztésével. Hiszem, hogy remek csomagunk van ahhoz, hogy versenyeket nyerhessünk.”

“Igazán örülök annak, hogy megújíthatjuk a szerződést Mat’o-val, és szeretném megköszönni neki, amiért bízik bennünk. Tavaly a csapat méltányolta a profizmusát, a lelkesedését és a hatalmas motivációját. Ő egy harcos, egy győztes, egy igazi autóversenyző! Biztosak vagyunk abban, hogy vele, Aurélien Comte-tal és a Peugeot 308 TCR-rel mindenünk megvan ahhoz, hogy kiváló eredményeket szerezhessünk a WTCR-ben” – nyilatkozta a DG Sport Compétition csapatfőnöke, Christian Juspin.

Homola 2012-ben mutatkozott be a nemzetközi túraautózás világában, megvetve lábát a Túraautó Európa-kupában, ahol majdnem négy évét töltött el saját csapata színeiben – legjobban a 2013-as és a 2014-es évet zárta, amikor is az összetettben a második lett. 2015-ben egy hétvége erejéig rajthoz állt a WTCC-ben is: a Campos Racing TC1-es Chevrolet Cruze-ával teljesítette a szlovák versenyeket.

A TCR Nemzetközi Szériába 2016-ban igazolt, első szezonját a magyar B3 Racing-nél, egy SEAT Leónnal húzta le. A szlovák versenyző az ötödik pozícióban fejezte be a szezont 175 ponttal és egy futamgyőzelemmel, amelyet az oscherslebeni pályán szerzett. Tavaly pedig már a belga DG Sport csapat színeit képviselte Marcello Lotti bajnokságában: második szezonjában az egyéni pontversenyt 80 ponttal a 11. helyen zárta, legjobb eredményei között pedig három pole pozíciót és két második helyet említhetünk. Mat’o Homola emellett a TCR Benelux szériában rajthoz állt a belga versenyhétvégén, amelynek során az egyik futamot meg is nyerte.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még:brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments