Aurelien Comte és Eric Neve a WTCR-ben

Fotó: Peugeot

A DG Sport Competition személyében újabb belga csapattal bővül a WTCR mezőnye, akik újabb francia versenyzőt, és a Peugeot 308-as modelljét hozzák magukkal.

A csapat egyik versenyzőjét már most megnevezte. Az az Aurelien Comte lesz, aki 2017-ben megnyerte az egyhétvégés TCR Európakupát (úgy, hogy egyik futamot sem nyerte meg, de a pontok összessége elegendő volt a kupagyőzelemhez.

A csapat Eric Néve személyében igazolt igazán nagy nevet. A francia-belga szakember a WTCC szaktanácsadói posztját töltötte be, miután a Chevrolet kiszállt a bajnokságból, án 2017 végén az EEL nem hosszabbította meg szerződését, így munka nélkül maradt. Nem sokáig, mert a DG Sportnál csapat menedzser lesz…

Mivel folyamatosan részese voltam a fontos döntéseknek egyszerűen csak hiányzott a pálya. Most, a DG Sport Competitionnak köszönhetően ott lehetek, hogy a legtöbb segítséget nyújtsam nekik. 2005-ben,  a WTCC-ben az autónk csak szencedett a nagy riválisok ellen, de később 3 világbajnoki címet szereztünk zsinórban. Azt nem állíthatom, hogy  DG Sport Competitionnal ugyanez lesz a helyzet, de ismerem a csapat Christian Jupsin és Alain Georges által létrehozott  kvalitásait, és tapasztalatomnak köszönhetően tudom, mit tudok nekik nyújtani.” – mondta Néve.

A csapat másik versenyzőjét később hozzák nyilvánosságra.

Comments

comments