Jack Young a Vuković Motorsportnál

Fotó: Magyar Szilvia

Ma délután látott napvilágot a hír, hogy a Renault Sport fiatal tehetsége, a brit Renault Clio kupában versenygyőztes, mindössze 17 éves Jack Young csatlakozni fog a TCR Europe mezőnyéhez a barcelonai fordulóra, a Vuković Motorsport csapatával.

„Nagy ugrás ez a Clio kupás autómhoz képest, szóval meredek tanulókört várok. De lehetetlen volt kihagyni ezt a lehetőséget, hogy a TCR Europe mezőnyével mérhessem össze a tudásomat. Most arra koncentrálok, hogy mielőbb megismerhessem az új autót és az új csapatot” – fogalmazott Young a hivatalos sajtóközleményben.

Eric Néve kérdésünkre elmondta, hogy a tárgyalások eredetileg arról szóltak, hogy John Filippi mellé, egy másik Renault-ba ültessék Youngot, ám közben a dolgok úgy alakultak – különösen a Red Bull Ringen történt, jelentős töréseket okozó ütközések miatt –, hogy Filippi végül úgy döntött, nem szeretne a továbbiakban az Európa-kupában, Renault-val versenyezni. Ami Youngot illeti, Néve így nyilatkozott: „Irreális lenne bármiféle eredményt elvárni tőle. A cél, hogy megszokja az autót, megszokja a mezőnyt, és egészben hazahozza a versenygépet.”

Valóban. Bár a versenyautó egészben tartása ebben a sorozatban elég ritkán múlik kizárólag annak vezetőjén.

A TCR Europe egy hét múlva folytatódik a katalán pályán.

Magyar Szilvia

Comments

comments