Wittmann az első, de Rockenfelleré a győzelem – hogy is van ez?

Forrás: DTM Official

Mike Rockenfellernek hívják a vasárnap rendezett második zandvoorti DTM verseny győztesét. Bár a kockás zászlót csak a második helyen látta meg, utólag mégis az ölébe pottyant a futamgyőzelem.

A holland standfürdőzők Marco Wittmann győzelmének lehettek szemtanúi, ám a verseny utáni kötelező technikai ellenőrzés során kiderült, hogy a német BMW-jének tankjában nem maradt elegendő üzemanyag a szabályok szerinti mintavételhez, így Wittmann-t kizárták a versenyből. Ezzel természetesen mindenki egy helyezéssel előbb ugrott, dobogóhoz juttatva ezzel Mattias Ekström-öt, aki így újra az összetett élére állt. Loic Duval 12 DTM verseny után megszerezte első pontjait, sőt, ezt mindjárt egy második helyezéssel abszolválta.

Marco Wittmann napja akár jól is alakulhatott volna: a második helyről indulva már a rajtnál átvette a vezetést, és végig tartotta is azt Rockenfellerrel a háta mögött, sőt, az összetettben is feljöhetett volna mindjárt a második helyre. A Max Verstappentől átvett győzelmi serleget azonban nem melengethette sokáig, hisz kiderült, hogy a tankjában nem maradt az előírtaknak megfelelően minimum 1 kg üzemanyag.

A tabella élén ismét Mattias Ekström áll, aki még mindig vár az idei első futamgyőzelmére, ám így is 14 ponttal előzi meg márkatársát, a vasárnap nullázó René Rastot. A svéd versenye a látszat ellenére nem volt sétagalopp. A vége felé csökkenő guminyomásra panaszkodott, ezzel pedig sok időt veszített. Azzal, hogy Nico Müller, felvette a kemény, ám sportszerű hátvéd szerepét, és ezáltal visszaverte a Mercedes támadásait, Gary Paffett nem tudott az Audi-duó elé kerülni. „A végén már majdnem felnin vezettem” – vigyorgott a svéd.

A zandvoorti hétvége nagy vesztese Marco Wittmann mellett egyértelműen a mercis Lucas Auer. Az osztrák pilóta csak a 11. rajkockából indulhatott, nem sokkal a verseny vége előtt pedig egy defekt miatt ki kellett állnia a boxutcába, amivel rengeteg időt vesztett, végül a 15. helyen intették le. Azzal, hogy sem szombaton, sem vasárnap nem szerzett pontot, az összetettben négy hellyel esett vissza.

A végső győzelemért, és a bajnoki címért vívott küzdelem három hét múlva, szeptember 8-10-én a Nürburgringen folytatódik.

A második verseny végeredménye:

 1. Mike Rockenfeller (Audi)
 2. Loic Duval (Audi)
 3. Mattias Ekström (Audi)
 4. Nico Müller (Audi)
 5. Gary Paffett (Mercedes)
 6. Maxime Martin (BMW)
 7. Timo Glock (BMW)
 8. Augusto Farfus (BMW)
 9. Jamie Green (Audi)
 10. Bruno Spengler (BMW)
 11. Maro Engel (Mercedes)
 12. Edoardo Mortara (Mercedes)
 13. Tom Blomqvist (BMW)
 14. Lucas Auer (Mercedes)
 15. Robert Wickens (Mercedes)

–           Marco Wittmann (BMW)

–           Paul di Resta (Mercedes)

–           René Rast (Audi)

A bajnokság állása:

 1. Mattias Ekström 128 pont
 2. René Rast 114 pont
 3. Mike Rockenfeller 110 pont
 4. Timo Glock 104 pont
 5. Maxime Martin 102 pont
 6. Lucas Auer 99 pont
 7. Jamie Green 99 pont
 8. Marco Wittmann 93 pont
 9. Gary Paffett 75 pont
 10. Bruno Spengler 62 pont
 11. Paul di Resta 59 pont
 12. Robert Wickens 58 pont
 13. Nico Müller 49 pont
 14. Edoardo Mortara 41 pont
 15. Maro Engel 29 pont
 16. Augusto Farfus 23 pont
 17. Tom Blomqvist 21 pont
 18. Loic Duval  18 pont

Forrás: DTM sajtóközlemény

Fordította: Schneider Erika

 

Comments

comments