Változik a WTCC versenynaptára

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

Tavaly ilyenkor úton voltunk a WTCC nyílt teszt és média napjára, idén még azt sem tudjuk, mikor és hol lesz az esemény. Ennek oka az, hogy a versenynaptárat úgy hagyták jóvá, hogy az elején a “megerősítésre vár” feliratot olvashattuk a március 20.-i dátum mellett.

A kiszemelt helyszín Szocsi lett volna, ám az orosz pálya nem igazolt vissza. Eddig.

Két hete a WTCC sajtóreferense kérdésünkre elmondta, hogy nem tudják sem a tesztnap helyét sem idejét, nem tudnak az FIA akkreditációs rendszerébe versenynaptárat kiírni, illetőleg a kollégák nem tudnak akkreditálni, vagy kérvényüket nem tudják elbírálni, és ez csak a sajtós része mindannak a problémának, amit a bizonytalan helyzet okoz.

Most is csak annyi derült ki, hogy Szocsinak financiális problémái vannak a szervezést illetően, és nem kaptak megerősítést a lehetséges főtámogató partnertől (ami egyes információk szerint a Lada főtámogatója is egyben, a Rosneft), minek következtében nem merték elvállalni az idénynyitót. Mivel Moszkvában a március 20.-a foglalt és orosz versenyt nem akartak kihagyni a naptárból, ezért át kellett szervezni azt.

A francia verseny a Labdarúgó EB miatt nem lehet nyáron, ezért a mostani helyén marad, továbbá május elseje miatt nem akartak változtatni a magyar verseny időpontján, a Nürburgringi 24 órásén meg természetesen nem fognak a WTCC miatt. Így esett, hogy jelen állapot szerint a versenynaptár Franciaországgal kezdődik és Vila Real csúszik hátrébb két héttel, hogy egy moszkvai versenynek legyen hely, mielőtt a csapatok behajóznak Argentínába.

Jelen állapot szerint a versenynaptár az alábbiak szerint alakul, bár ezt most újra jóvá kell hagyatni a Motorsport Világtanáccsal, továbbá az argentin és a thaifödi verseny még mindig a promóterrel való megegyezés függvénye.

Április 1-3. Franciaország, Paul Ricard
Április 15-17. Szlovákia, Slovakia Ring
Április 22-24. Magyarország, Hungaroring
Május 7-8. Marokkó, Marrakech
Május 26-28. Németország, Nürburgring Nordschleife
Június 10-12. Oroszország, Moscow Raceway
Június 24-26. Portugália, Vila Real
Augusztus 5-7. Argentína, Autódromo Termas de Río Hondo**
Szeptember 2-4. Japán, Twin Ring Motegi
Szeptember 23-25. Kína, Shanghaj
November 4-6. Thaiföld**
November 23-25. Katar, Losail (éjszakai)

 

Magyar Szilvia

Comments

comments