Monzára hangolva

Ehrlacher csapattársat kapott. Fotó: FIAWTCC.COM

Ehrlacher csapattársat kapott.
Fotó: FIAWTCC.COM

A hétvégén a WTCC megkezdi szerencsétlenül megkurtított európai menetelését, a legendás monzai versenypályán. Ahonnan több forrás is esőt igazolt vissza már most…

Bár az európai szezon rövid, legalább a mezőnyt sikerült megtoldani egy tizenhatodik autóval.

Az RC Motorsport megtalálta Yann Ehrlacher csapattársát az amerikai Kevin Gleason személyében. Akik már korábban is figyelemmel követték a TCR-t, azoknak ismerősen cseng az ifjú amerikai neve, aki abban a sorozatban már letette névjegyét, annak ellenére is, hogy támogatói háttere soha nem volt elégséges egy teljes szezon lefutásához.

A szerződés pontos hosszát nem hozták nyilvánosságra a kedden kiadott sajtóközleményben, csak annyit, hogy remélik, hogy minél tovább marad. Ismeretes még, hogy Gleasont baráti szálak fűzik Rob Huffhoz, aki egyébként mindenben támogatja őt.

A hétvége a költségcsökkentési terveknek megfelelően nem tartalmaz pénteki tesztet, ellenben a szabadedzések 45 percesek. Szombaton reggel kezdenek a versenyzők, 9 órakor. Az időmérő edzés délután kettőtől látható élőben az Eurosport 2-es csatornáján, a vasárnapi versenyeket pedig déltől, illetve kettőtől az Eurosport közvetíti. Az M4 az időmérőt valamivel hajnali 1 óra után, felvételről adja le, a futamokat vasárnap szintén déltől és 13:30-tól közvetítik élőben.

Az ETCC is útjára indul a hétvégén. A korábbiakban többek között az is problémát jelentett, hogy az ETCC TCN specifikációjú (vagyis TCR) autókkal futó, idéntől egyosztályos sorozat lesz, ugyanakkor a TCR promótere, a WSC Ltd. és az FIA nem írták még alá az erről szóló szerződést, ami a technikai szabályok lefektetéséhez elengedhetetlen volt. Ma már nincs akadálya annak, hogy a sorozat elrajtoljon, ám ezt mindössze 11 autóval tehetik meg, mivel csak ennyien neveztek.

Az igaz ugyan, hogy a 11 autó mind ugyanabban a géposztályban indul, a korábbiaktól eltérő módon, ugyanakkor még így is nagyon kevés az induló.

Az ETCC mezőny negyedét a Zengő Motorsport adja, akik 3 SEAT-ot küldenek harcba: György Anett (5), Nagy Norbert (8) és Szabó Zsolt (66) vezetésével.

Az Eurosport – korábbi ígéretéhez híven – élő műsoridőt szentel az ETCC-nek is, az alábbiak szerint: vasárnap közvetítik a két futamot, délelőtt 10 órától, az Eurosport 2-n.

 

Magyar Szilvia

Comments

comments