Eső? Nem gond!

Fotó: DTM official

Lucas Auer ismét versenyben van a bajnoki címért, miután a Nürburgringen pole-ból indulva, szakadó esőben bezsebelte a szombati futamgyőzelmet, s feljött összesítettben a második helyre. Ez volt az osztrák versenyző idei harmadik DTM elsősége. A Mercedes hétvégéjét Paul Di Resta, Robert Wickens és Maro Engel tette tökéletessé.

Szenzációsan jó versenyünk volt” – örült Auer már a célban. „A boxkiállásom után egy kicsit összezavarodtam, de a stratégiánk a nehéz időjárási körülmények között is működött.” A Mercedes-négyes mögött René Rast végzett legjobb audisként az ötödik helyen, őt márkatársa, Jamie Green követte. Augusto Farfus, aki a versenyt kezdetben vezette, Edoardo Mortara mögött lett nyolcadik, s ezzel a legjobb BMW versenyző.

A DTM szombati versenye olyan volt, mint egy nagy gumi-póker. A rajt után nem sokkal leszakadt az ég, ám a pálya már a verseny közepére felszáradt. Ebben a szakaszban többen is úgy döntöttek, hogy felteszik a slick-eket, ám voltak olyanok is, akik maradtak az esőgumin – mint utólag kiderült, ez volt a jó döntés. Mattias Ekström és Augusto Farfus a pechesek táborát erősítették, hisz mindketten úgy váltottak slick-re, hogy pillanatokkal később eleredt az eső, s így egy második boxkiállást is be kellett iktatniuk. Ezzel a verseny számukra nagyjából véget is ért. Az első négy helyen végző Mercedes pilóta René Rasttal egyetemben igen későn állt ki kereket cserélni, s mindannyiuk választása egy friss szett esőgumira esett. „Mire a pálya felszáradt, az abroncsok már eléggé elhasználódtak, de mi mindenképpen kint akartunk marani, amíg csak lehetett.” – magyarázta Auer. „Végül kifizetődött, hogy viszonylag későn álltunk ki cserélni és esőgumin maradtunk.”

A tabella élén álló svéd Mattias Ekströmnek nem volt szerencséje, csak a 15. helyen intették le. „Abban a pillanatban, amikor bejöttem a boxba, megint elkezdett esni. A rádió-korlátozás miatt ez elég rosszul jött ki – de hát ez a szabály mindenkire vonatkozik. Ilyen időjárási körülmények között ez elég bután alakult.

A verseny teljes végeredménye:

1          Lucas Auer (Mercedes)

2          Paul di Resta  Mercedes

3          Robert Wickens (Mercedes)

4          Maro Engel (Mercedes)

5          René Rast (Audi)      

6          Jamie Green (Audi)

7          Edoardo Mortara (Mercedes)

8          Augusto Farfus (BMW)

9          Marco Wittmann (BMW)

10        Gary Paffett (Mercedes)

11        Nico Müller (Audi)

12        Timo Glock (BMW)

13        Bruno Spengler (BMW)

14        Mike Rockenfeller (Audi)

15        Mattias Ekström (Audi)

16        Tom Blomqvist (BMW)

17        Maxime Martin (BMW)

18        Loic Duval (Audi)

Forrás: DTM sajtóközlemény

Fordította Schneider Erika

Comments

comments