A DTM Budapestre, Zanardi Misanóba jön

Versenyre készen…
Fotó: Magyar Szilvia

A DTM sajtóosztálya tegnap délelőtt hozta nyilvánosságra, hogy a 2018-as misanói éjszakai versenyfordulóban Alessandro Zanardi vendég versenyzőként részt vesz egy számára átalakított BMW-vel. Délután sajtótájékoztatót is tartottak erről.

Továbbá esemény előtti sajtótájékoztatót tartottak a most hétvégén esedékes magyar futamhoz kapcsolódóan is. Az alábbiakban összefoglaljuk, mit kell tudni a fenti két hírről.

Ha emlékszünk rá (bár már nagyon régen volt), Alex Zanardi 2012-ben, a londoni paralimpián mutatott kiváló teljesítménye után tesztelt egy DTM autót, majd 2015-ben vezethette a DTM BMW taxiját egy eseményen. A 2018-as misanói versenyre azt várják, hogy Zanardi népszerűsége még több rajongót csábít ki a DTM olasz fordulójára.

Az ITR (a DTM promóciós szervezete) vezetője, Achim Costron így nyilatkozott az ügyben: „Nagyszerű csomagot raktunk össze a misanói debütáló eseményünkre. Már maga a pálya, ami az olasz Adria homokos strandja mellett terül el, is remélhetőleg egy felejthetetlen DTM versenyt ígér, de a tény, hogy Alex Zanardit üdvözölhetjük versenyzőként, csodálatos!”

„Úgy érzem magam, mint egy gyerek a játékboltban. Persze, terveztem, hogy elmegyek megnézni az első éjszakai DTM versenyeket Misanóban, de csak mint rajongó. Most, hogy versenyzőként leszek ott és vezethetek, ez egyszerűen fantasztikus!” – mondta Zanardi.

A misanói verseny előtt azonban sok víz lefolyik még a Dunán, és a néhány köztes eseményből éppen a Hungaroringen tartják az elsőt ezen a hétvégén.

Először is: lesz ingyenes szurkolói buszjárat, de csak a vasárnapi napon. A stadionoktól indulnak a járatok, 7:30-tól 11:30-ig fél óránként. Visszafelé 14:00-18:30 között ugyanúgy fél óránként lehet jönni velük.

Pénteken déltől szabadedzésekkel kezdődik a program, a teljes menetrend letölthető a hungaroring weboldaláról. Jegyek kaphatók elővételben és a helyszínen is. Pénteken bármely tribünre, paddock belépővel együtt 8€ (illetve ennek megfelelő forint összeg). A teljes, jegyárakat tartalmazó táblázat itt megtekinthető.

Szurkolói kisokos magyar és angol nyelven letölthető innen. Időtervet, térképet, egyéb hasznos információkat tartalmaz.

Magyar Szilvia

Comments

comments