A bajnok visszatért

Fotó: Schneider Erika

René Rast és az Audi is megkönnyebbülhet: a DTM tízedik versenyén végre megvan a várva várt futamgyőzelem.

Rast a harmadik rajtkockából várta a vasárnapi verseny kezdetét, és, bár jól kapta el a rajtot, nem tudta megelőzni a pole-ból induló Gary Paffettet, illetve a szintén első soros Philip Enget sem. Sikeréhez a boxtaktika vezetett: már az első körben megejtette a kerékcserét, s miután Paffett is kiállt a tízedik körben, Rast átvette a vezetést, és nem is engedte ki azt a kezéből.

A 21. körben a biztonsági autót is be kellett vetni, hisz Jamie Green ütközött Bruno Spenglerrel, kilökve őt az első kanyart övező kavicságyba. A kanadait ugyan szinte azonnal visszatolták a sportbírók a pályára, a biztonsági autó mégis két körön át a pályán maradt. Ezért a megmozdulásáért Green később egy áthajtásos büntetést írhatott fel magának jutalom gyanánt. Az új rajtnál Paffett megpróbálta tartani a tempót Rasttal, és fej-fej mellett haladtak a SC vonalig, ám Rast nagyon jól indult meg, és Paffet mellett még di Resta is befért, végül a skót pilóta visszaszorult a harmadik helyre. A verseny további része viszonylag eseménytelenül zajlott, Wittmann bal első defektjén kívül jelentősebb változás nem történt, Rast, Paffett, di Resta sorrendben haladtak át a versenyzők a célvonalon. Az egyetlen kieső a hazai közönség kedvence, Robin Frijns lett, valószínűleg a szombatihoz hasonló, elektronikai hiba miatt kellett kiállnia.

René Rast széles mosollyal nyilatkozott az eredményhirdetés után: „Olyan nekem ez a győzelem, mint egy hatalmas megkönnyebbülés a rengeteg balszerencse után. Gary brutálisan gyors volt, és őszintén szólva, nem bíztam benne, hogy én nyerem majd meg ezt a versenyt. Az utolsó 15 perc már átkozottul nehéz volt.”

Gary Paffet kis híján mindent vitt a dupla pole pozíciójával, és a szombati futamgyőzelmével, de így sem volt elégedetlen. „René teljes mértékben megérdemelte ezt a győzelmet, nekem ez a hétvége így is tökéletes volt.”

A szezon feléhez érkezve Gary Paffett 148 ponttal vezeti a bajnokságot Paul di Resta és Timo Glock előtt. Most egy kisebb nyári szünet következik, legközelebb szeptember 11-12-én láthatunk DTM versenyt a legendás Brands Hatch-i aszfaltcsíkon.

A vasárnapi, zandvoorti verseny teljes végeredménye:

null

null

A bajnokság állása:

1 Gary Paffett 148

2 Paul Di Resta 121

3 Timo Glock 101

4 Marco Wittmann 98

5 Edoardo Mortara 97

6 Lucas Auer 89

7 Philipp Eng 67

8 Pascal Wehrlein 65

9 René Rast 49

10 Bruno Spengler 43

11 Mike Rockenfeller 34

12 Nico Müller 29

13 Daniel Juncadella 27

14 Joel Eriksson 27

15 Robin Frijns 25

16 Augusto Farfus 22

17 Loic Duval 17

18 Jamie Green 11

Schneider Erika

Comments

comments