WTCR edzésnap a suzukai aquaparkban…

Fotó: WTCR Official

A suzukai keleti pályán edzésnappal nyitott a WTCR mezőnye. Mint az a korábbi hírekből kiderült, a mezőny csak a keleti oldalt használhatja, mert a nyugati oldalon vannak olyan szalagkorlátok, melyek a motorversenyekhez vannak előkészítve, és egy becsapódás esetén az autóversenyzőkre veszélyesek lehetnek. A mezőny jórészt szakadó esőben ugyan, de mind a négy edzését lefutotta pénteken: a két szabadedzést és a két időmérőt is.

Az edzéseket piros zászlók tarkították, ugyanis az időjárási körülmények a legkevésbé sem voltak alkalmasak arra, hogy versenyezzenek a pályán. Rengeteg volt a kicsúszás, az autótörés. Az első szabadedzésen Niels Langeveld autózta a legjobb időt Frederic Vervisch és Gabriele Tarquini előtt. A másodikon Johan Kristoffersson volt a leggyorsabb Rob Huff és Thed Björk előtt, bár ilyen körülmények között az idők sem nagyon mérvadóak, és a beállításokat sem nagyon lehet kipróbálni.

Még az első időmérő is csónakversenyhez hasonlított, Tiago Monteiro szerzett pole pozíciót, a VB címért hajtó argentin duó, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami előtt. Michelisz Norbert a 14., Tassi Attila a 23. lett. A második időmérőre elállt az eső, de a pálya még nedves volt. Andy Priaulx a felszáradó pályán halmozta a legjobb köröket, elsőként jutott a Q3-ba, ahol aztán, saját választása szerint utoljára mehetett gyors körre. Az utolsó kanyarig neki állt a zászló, azt azonban elmérte, így csak az ötödik idő maradt számára. Az időmérőt Johan Kristoffersson nyerte Tiago Monteiro, Mikel Azcona, Esteban Guerrieri és Andy Priaulx előtt. Michelisz Norbert ezúttal a 10. időt szerezte meg a Q2 során, így a második versenyen a fordított pole-ból indulhat, Rob Huff mellől, aki 9. lett.

A nap krónikájához hozzá tartozik, hogy Michelisz, Augusto Farfus, Gabriele Tarquini, Nestor Girolami és Daniel Haglöf is 3-3 rajthelyes büntetést kaptak az első versenyre (plusz pénzbírságot is), mert bizonyos szituációban – a versenybíróság megítélése szerint – túlságosan lassan haladtak a pályán. Tavaly ugyanilyen értelmetlen büntetést kapott Esteban Guerrieri ugyanitt…

A program szerint szombaton egy versenyt tartanak, ezt az Eurosport közvetíti élőben magyar idő szerint reggel 8 órától.

Vasárnap két verseny lesz, egymást követően, az első hajnali 3-tól kezdődik.

(Az óraátállítás miatt mindenki figyelje a TV újságot!)

Magyar Szilvia

Comments

comments