Zengő kvartett, Azcona dupla új Cuprával

Fotó: WTCR sajtóközlemény

A Zengő Motorsport 4 autóval, köztük két gyári, spanyol versenyzővel fogja képviselni a Cupra gyári támogatott csapatát a WTCR-ben.

Mikel Azcona és Jordi Gené lesznek a gyár képviselői a világkupában. Mindketten régóta a spanyol gyártó kötelékeiben versenyeznek, ráadásul mindketten tagjai az elektromos programnak is. A katalán Genének már a WTCC-s időkben is több mint 100 versenye volt Seattal. Akkor a gyár kivonulása miatt neki sem maradt hely a világbajnokságban. Később fejlesztője volt a Seat kupás autójának, a mai TCR autó alapmodelljének. Később tovább segítette a gyárat a TCR International program alatt, további fejlesztőversenyzőként az elektromos és a TCR vonalon is. A gyár nyilván honorálni kívánja több évtizedes munkáját.

A csapat további két versenyzőjét később jelenti be a Zengő Motorsport.

Azcona azonban nem állt meg itt a mai napra. A Cupra másik támogatott alakulata, a TCR Europe-ban már tavaly is feltűnő Volcano Motorsport szintén indít két új Cuprát (tehát nem a tavalyi verziót) az Európa-kupában, és Evgenyij Leonov fogja vezetni az egyiket, míg Mikel Azcona a másikat.

Magyar Szilvia

Comments

comments