Mikel Azcona is indul az ETCR-ben

Fotó: FIA WTCR Official

Teljessé vált a Cupra ETCR-felállása: a Zengő Motorsportot öt év után győzelemre juttató Mikel Azcona a márka harmadik versenyzője – ennek ellenére még a WTCR-indulás sem kizárt.

Első versenyzőit már jó ideje bejelentette a Cupra a kétszeres DTM-bajnok és 2014-es ralikrossz-világbajnok Mattias Ekström, valamint az ex-WTCC-pilóta Jordi Gené személyében. Harmadik pilótája kilétét viszont csak hétfőn fedte fel a SEAT sportmárkája, melynek triója Mikel Azconával egészült ki.

A spanyol már évek óta a Cupra kötelékében áll, miután bajnok lett a TCR Európa-kupában, a világkupában is a márkával folytatta pályafutását: 2019-ben a PWR Racing, tavaly pedig a Zengő Motorsport színeiben nyert futamot – a magyar csapat így Michelisz Norbert 2015-ös sikere óta először ünnepelhetett futamgyőzelmet.

Az Eurosport Hungary információi szerint azonban az ETCR-program sem zárja ki, hogy Azcona visszatérjen a WTCR-be, akár a Zengő Motorsport színeiben, Zengő Zoltánék viszont egyelőre óvatosan fogalmaznak a 2021-es terveket illetően.

Múlt héten a Motorland Aragónon tesztelt az e-Racerrel a Cupra. (Fotó: Pure ETCR sajtóközlemény)

A két sorozat versenynaptára nem ütközik egymással, viszont a spanyolországi Aragónban, valamint Dél-Koreában közös hétvégét futnak majd a tervek szerint – de miután mindkét bajnokság az Eurosport Events égisze alá tartozik, össze lehet hangolni úgy a hétvégi programot, hogy egy dupla programnak se legyen akadálya.

Azcona „leigazolása” kétségkívül kulcsfontosságú lesz a Cupra elektromos szerepvállalásában, hiszen idén komoly hangsúlyt akarnak fektetni a márkánál az elektromobilitásra: ennek jegyében hét hibrid modell után a gyár első teljesen elektromos típusa, a Born is bemutatkozik hamarosan.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments