Azcona pole Jaramában – TCR Europe, utolsó tánc

Fotó: TCR Europe

Jaramában a pénteki edzésnappal megkezdődött a TCR Europe 2020-as szezonjának utolsó versenyhétvégéje. Matematikailag még kilencen voltak esélyesek az időmérő előtt a bajnoki címre: Mike Halder, Mehdi Bennani, John Filippi, Nicolas Baert, Daniel Lloyd, Nagy Dániel, Andreas Bäckman, Mato Homola és Pepe Oriola. Persze, ha az egyéb körülményeket is figyelembe vesszük, a cím leginkább az első öt helyezett között fog eldőlni.

Az eseményhez csatlakozott egy helyi alakulat, az SMC Junior Motorsport két Peugeot 308 TCR versenyautóval. A volánoknál Enrique Hernando és Fernando Navarrete. Ismét láthatjuk Mikel Azconát Evgenyij Leonov mellett, és Tom Coronelt, ugyanakkor anyagi okok miatt a JSB csak Julien Brichével, a Clairet Sport pedig csak Jimmyvel és Teddyvel nevezett a hétvégére. Viktor Davidovskit elengedték erre a versenyre, de csapattársa is lett Franco Girolami (Nestor öccse) személyében.

A tegnapi szakadó eső miatt a pálya a reggeli első edzésen nedves volt, ennek megfelelően több nehézséget is tartogatott. Kétszer szakították meg az edzést piros zászló miatt, először Hernando, utána Martin Ryba kicsúszása okozta a szünetet. A második edzés rendben zajlott, immár száraz pályán. Az első gyakorláson Azcona, a másodikon Nicloas Baert autózta a leggyorsabb időt.

Az időmérő edzés is rendben zajlott le, a Q1-ből továbbkerülők között Clairet-ék és Bäckmanék dupláztak, Halderék azonban nulláztak. Végül Mikel Azcona, Teddy és Jimmy Clairet, Jessica és Andreas Bäckman, Nagy Dániel és Mato Homola, Julien Briché, John Filippi és a három Comtoyou Audi, Baert, Bennani és Taoufik jutottak a Q2-be.

Leszámítva azt az incidenst a pitlanen, amikor Andreas Bäckman és Sami Taoufik összekoccantak, nagyon említésre méltó esemény nem történt. Azcona továbbra is bomba formában van, csak a két Clairet fiú tudott olyan sebességet felmutatni, mely megközelítette a spanyol tempóját. Így is végeztek az első három helyen: Azcona, Teddy és Jimmy, a fordított pole-nak Nagy Dani örülhetett elméletben, amíg gyakorlatban meg nem mérték a kék Peugeot-t. Jimmy Clairet autója túl könnyűnek találtatott (mintegy másfél kilóval számolták el az autó súlyozását), ezáltal ő maga a rajtrács végéről indulhat mindkét futamon, Nagy pedig a kilencedik és a második helyről.

A holnapi első verseny rajtrácsa: Azcona, Teddy Clairet, Homola, Bennani, Briché, Andreas Bäckman, Baert, Jessica Bäckman, Nagy, Filippi, Taoufik, Franco Girolami, Oriola, Mike Halder, José Manuel Sapag, Tom Coronel, Evgenyij Leonov, Davidovski, Michelle Halder, Navarrete, Ryba, Hernando, Lloyd és Jimmy Clairet.

Holnap az első versenyt 11:20-tól, a másodikat 14:10-től követhetjük figyelemmel a szokásos csatornákon (Facebook és Youtube).

Magyar Szilvia

Comments

comments