NX TV

NX TVAz NX TV-t azzal a nem titkolt céllal hozták létre, hogy az egyre népszerűbb online szimulátor bajnokságokat közvetítse. Az eredeti alapítók kitartása csekélynek bizonyult, így az ötletbe Létai Attila lehelt új életet 2015 márciusában, ekkortól kezdődik az NX TV mai formájának karriere.

Attilához, mint operatőrhöz Varga István csatlakozott kommentátorként, így elkezdődhetett a különböző szerveződések, ligák közvetítése.
Hetente több adás után méltán állíthatjuk, a csapat összeszokott és egyre színvonalasabb szórakoztatást nyújt nézőinek. Néhány hónapja csatlakoztam jómagam is az NX TV stábjához, így már ketten kommentáljuk a futamokat, akár a professzionális televízió csatornák.
Miért érdekes egy szimulátor verseny közvetítése?
A szimulátor nem játék, dacára hogy némelyek még mindig ezt gondolják. Az online sport is kinőtte azt, hogy “vérpistikék” játszótere legyen, ahol levezethetik az iskolában felgyülemlett feszültséget.
Az online sportok lassan több bevételt termelnek, és több szponzort vonzanak, mint a hagyományos rendezvények. Említhetnénk a DOTA-t, vagy egyéb más online sportot. Az évente megrendezett világbajnokságain több millió dollárt osztanak ki a győztes csapatok között. Igen, jól olvasta, a 2015. évi világbajnok csapat 6,6 millió dollárt vághatott zsebre, a több mint 18 millió dolláros összdíjazásból.
Gyerekjáték?
Az online szimulátor még annyira sem, mint az előbb említett DOTA. Bár a szponzorok még csak most kezdik felfedezni a szimulátorban rejlő potenciált, mi már tudjuk, milyen robbanás előtt áll ez a piaci szegmens.
Az online versenyek sokszor szórakoztatóbbak mint a valódiak. A versenyzők olyan szintre jutnak el a folyamatos gyakorlás által, hogy képesek összemérni tudásukat a valódi pilótákkal.
A mai szimulátorok annyira életszerűek, hogy a világ legjobb autóversenyzői is ezeken gyakorolnak.
Ezért a nézőink minőségi autóversenyeket láthatnak, a héten többször is.
A versenyek bármikor megnézhetők, sőt aki kedvet kap, csatlakozhat is, némi gyakorlás után.
Idő kérdése és a szimulátor versenyek népszerűbbek lehetnek mint a valódi versenyek, és ne felejtsük, sokkal költség hatékonyabbak. Összehasonlíthatatlanul olcsóbban tudják ugyanolyan színvonalon szórakoztatni az autóversenyek rajongóit, mint a valódi összecsapások.
Ennek a bemutatkozásnak a célja természetesen nem jóslásokba bocsátkozni a jövőt illetően, bár a trendek látszanak.
Kapcsoljon az NXTV csatornájára, élvezze az egyre színvonalasabb verseny közvetítéseket, ha kedvet kap tesztelje a képességeit, bárhogy is, mi várjuk szeretettel!
További információk és cikkeink megtekinthetőek honlapunkon: http://nxtv.hu/