Idén sem marad Tom Coronel nélkül a WTCR

Fotó: FIA WTCR sajtóközlemény

Újabb húzónév igazolását jelentették be a túraautó-világkupában: Tom Coronel újabb évet húz le a Comtoyou Racinggel – a csapat tehát marad a régi, az autó viszont új lesz.

Több mint 500 túraautó-versennyel a háta mögött újabb szezonnak vág neki Tom Coronel. A túraautó-világkupa mókamesterének kedd reggeli bejelentéséből derült ki, hogy Coronel idén is a Comtoyou Racing kötelékében marad, de immár egy új Audival fog versenyezni. Csapattársáról, egyúttal a belga csapat negyedik versenyzőjéről később tesznek majd bejelentést, a „gyári” páros szerződtetését már korábban megerősítették Nathanaël Berthon és Frédéric Vervisch személyében.

„Néha megemlítem, hogy a WTCR akár a World of Tom Coronel Racinget (Tom Coronel versenyzésének a világa – szerk.) is tükrözhetné, én ugyanis ide tartozom” – jelentette ki a holland. – „Felvillanyoz, hogy újra összeállt minden erre a szezonra, köszönhetően értékes partnereim támogatásának, mindenekelőtt a DHL-ének. Amikor nem tudok versenyezni, megőrülök! Egyszerűen ezt imádom csinálni a legjobban…”

Coronel új Audija az első versenyeken álcafestést kap, 32-es rajtszáma pedig a mögötte álló 32 szezonra utal. A 49. születésnapját április 5-én ünneplő holland az elmúlt években nem mutatott átütő teljesítményt, viszont a korábbi évekhez képest viszonylag jó szezont zárt tavaly, első WTCR-futamgyőzelmét is megszerezve a 11. helyen végzett az összetettben.

„A csapatnál és a WTCR-ben is otthon érzem magam. Jómagam mögött áll a legtöbb verseny, mivel az ETCC-ben 2001, a WTCC-ben 2005, a WTCR-ben pedig szintén a kezdetek, vagyis 2018 óta versenyzem. Tavaly egész jól mentek a dolgok, hiszen megmutattam, hogy képes vagyok dobogós helyezésekért, győzelmekért harcba szállni ezen a szinten. A szezon felénél második helyen álltam a tabellán, erre szeretnék építeni idén” – tekintett előre Coronel az idei szezonra.

Coronel a 11. versenyző, akinek kilétére fény derült az idei mezőnyben, a Honda és a Lynk & Có-kat versenyeztető Cyan Racing esetében már a teljes felállás ismert, mindkettő változatlan a tavalyihoz képest. (Erről itt és itt írtunk részletesen.)

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments