Új autóval folytatja Michelisz a WTCR-ben

Fotó: Florent Gooden / DPPI (Michelisz Norbert sajtóközlemény)

Hétfőn délelőtt a Hyundai megerősítette, hogy új autóval tér vissza a WTCR rajtrácsára, némileg módosult felállásának pedig továbbra is tagja Michelisz Norbert.

Szűk két hónapot ugyan még várnunk kell a túraautó-világkupa 2021-es szezonjáig, a magyar szurkolók szempontjából legfontosabb kérdés tisztázódott a Hyundai hétfő délelőtti bejelentése révén. Ennek értelmében Michelisz Norbert új autóval fog versenyezni a világkupában, mivel a dél-koreai gyártó idén már nem az i30 N TCR-rel, hanem az új Elantra N TCR-rel szerepel a sorozatban.

„A világjárvány nagyon nehéz helyzetet teremtett a motorsportban is, a legtöbb gyártónak át kellett gondolnia a lehetőségeit és az abból következő céljait. Nekem az volt a fontos, hogy ezek a célok találkoznak-e a sajátjaimmal” – idézi a tavalyi szezont 13.-ként záró Michelisz szavait az oldalunknak eljuttatott közlemény.

Hozzátette, „versenyzőként soha nem akarnék abba a helyzetbe kerülni, hogy kapom a fizetésemet valamiért, de mindegy hányadik helyen végzek”. Ahogyan arra már az előző hónapokban is nem egyszer utalt, úgy érzi, most van a legjobb éveiben, most a legmotiváltabb ahhoz, hogy újabb bajnoki címért harcolhasson.

„Tavaly lényegében az első tesztektől vezettem az Elantrát. Fejlesztőpilótaként vettem részt a projektben, így magamért is dolgozhattam. Az i30 N TCR egy rendkívül kifinomult autó volt, amelynél pilótaként sokkal jobbat nem lehet elképzelni a kanyarodást és a fékezést tekintve, de voltak területek, amelyeket lehetett csiszolni az Elantra fejlesztése során. Összességében tettünk apró előrelépéseket, de nem ugrásszerűeket, hiszen az előző is egy nagyon magas szintű és a mai napig versenyképes konstrukció volt” – osztotta meg eddigi tapasztalatait az új autó kapcsán a 2019-es világkupagyőztes.

Miután Nick Catsburg már tavaly kijelentette, hogy nem tér vissza a WTCR-be, számítani lehetett arra, hogy módosul a Hyundai kvartettje: a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse párosát Michelisz mellett továbbra is a 2018-as vk-győztes Gabriele Tarquini erősíti, míg az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team színeiben a csapattulajdonos fia, Luca Engstler és a nemzetközi TCR 2017-es bajnoka, Jean-Karl Vernay indul majd.

A Romeo Ferraris Alfa Romeójából átülő francia megjelenése egyáltalán nem meglepő, hiszen Vernay-t már hónapokkal ezelőtt leszerződtette a Hyundai, igaz, ETCR-autója fejlesztőpilótájaként, noha korábban már a Romeo Ferrarisszal is megállapodott az elektromos projekt kapcsán.

A Hyundai bejelentésével pedig kijelenthető, hogy idén is legalább két magyar érdekeltségnek szurkolhatunk a WTCR-ben, hiszen Tassi Attila szerződéshosszabbítását még január közepén bejelentette a Honda.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments