Jön az új Audi, Vervisch visszatér a WTCR-be

Fotó: TCR sajtóközlemény

Hónapokon belül pályára lép az Audi új TCR-modellje, méghozzá rögtön a túraautó-világkupában. Négy RS 3 LMS-t indít a Comtoyou Racing, két versenyzője kilétét is felfedte a belga csapat.

Nemrégiben mutatta be új belsőégésű moorral hajtott TCR-autóját az Audi, ám akkor az ingolstadti gyártó még úgy fogalmazott, ügyfeleik az év vége felé kaphatják meg az új RS 3 LMS-t. Ehhez képest péntek délelőtt bejelentették, hogy a Comtoyou Racing négy vadonatúj Audival folytatja idén a WTCR-ben, melynek 2021-es szezonja június elején kezdődik, amennyiben a járványhelyzet engedi.

A négyből két (gyári) versenyzőjét is megnevezte a belga csapat Frédéric Vervisch és Nathanaël Berthon személyében, a két privát induló kapcsán későbbre ígért bejelentést.

A mostani sajtóközlemény értelmében a tavaly első WTCR-futamgyőzelmét szerző Berthon gyári Audi-pilótává avanzsált, Vervisch pedig, aki két, futamgyőzelemmel zárult szezont követően tavaly több GT-bajnokságban képviselte a német gyártót, egy év kihagyás után tér vissza a világkupába.

Ha szigorúan a hivatalos bejelentéseket nézzük, az Audi négy autójával is elég foghíjasnak mondható a mezőny, hiszen korábban csak a Honda mutatta be a kvartettjét, mely változatlan marad, így Tassi Attila révén biztosan lesz magyar induló idén is a bajnokságban.

A WTCR sajtóirodája az elmúlt hetekben főként „ha lesz elég pénzünk, jövünk” csapatok esetleges érkezéséről adott hírt: Gilles Magnus, illetve a Halder-testvérek mellé a minap a lengyel BM Racing Team is feliratkozott erre a listára.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments