Huff nyolcadszor, Comini bajnok

2015-2015 Macau Guia Race 1---12 Rob Huff_119

Megvan a 8.! (WestCoast Racing, Honda)
Fotó: TCR

Véget ért a TCR első idénye. Nem volt zökkenőmentes, de nem is lehetett erre számítani egy elsőidényes, olasz szervezettségű sorozatnál. Az idényzárót Makaóban tartották, ahol rajthoz állt Rob Huff a nyolcadik sikeréért, Stefano Comini, Pepe Oriola és Jordi Gené pedig a bajnoki címért mentek.

A bajnok végül a térdsérüléssel küszködő svájci lett, aki idény közepén még arra panaszkodott, hogy elfogyott a támogatása, és nem fog tudni rajthoz állni az Európán kívüli versenyeken…

A makaói futam különlegessége az volt, hogy először indult aktív WTCC versenyző TCR versenyen Rob Huff személyében. Mivel az idény vége úgy alakult, hogy mégsem esett egybe a két sorozat záró hétvégéje, így Huff ott lehet mindkettőn. Makaóba nemcsak elment az áhított nyolcadik elsőségért, de meg is szerezte azt az első rajtkockából indulva az első versenyen.

Az első rajt némi lökdösődéssel indult, Huffnak meg is gyűlt a baja, hogy a három bajnoki aspiráns előtt tudjon befordulni a Lisboában, de sikerrel járt. Innentől kezdve csendesen vezetett végig, mialatt mögötte épp egy bajnoki címet döntöttek el. Persze csak a piros zászló után: a mezőny hátsó fele darabokra törte magát a rajtnál, egy versenyzőt (Francisco Mora) kórházba is szállítottak. Újraindítást követően a Safety Car a 4. körben engedte el a mezőnyt.

Huff gond nélkül nyerte a 10 körös versenyt, mögötte Gené és Comini ért oda a dobogóra, Oriola a negyedik helyen futott be.

A második verseny 11 autós rajtkaramboljában fennakadt Huff és az egyik bajnoki aspiráns, Jordi Gené is, így újraindítás után ketten maradtak talpon a címért: Cominit végig üldözte, életét folyamatos előzési kísérletekkel keserítette Pepe Oriola. Végül a svájci képes volt a spanyol előtt maradni. Több kisebb ütközést követően Oriola hátra esett és az utolsó helyen fejezte be a versenyt. A dobogóra Andrea Belicchi és Mikhail Grachev állhatott fel az immár bajnok Comini mellé.

A TCR tehát svájci bajnokkal búcsúzik első idényétől. Azzal a Cominivel, akinek Ausztriában volt az a kellemetlen ügye egy bizonyos Gianni Morbidellivel történt ütközés kapcsán, aki az idény közepére kifogyni látszott a támogatói pénzekből és aki az utolsó versenyeket térdsérüléssel húzta ki.

Különös véletlene a sorsnak: Alain Menu (aki indult az utolsó két futamon) sosem tudott világbajnokságot nyerni a WTCC-ben, így aztán Comini egyben az első svájci is, aki Marcello Lotti által menedzselt bajnokságban győzni tudott.

A makaói hétvége eredményei

Első verseny

Második verseny

A bajnokság végeredménye

2015-2015 Macau Guia Race 1---25 Stefano Comini_120

Az első idény bajnoka, Stefano Comini
Fotó: TCR

Magyar Szilvia

Comments

comments