Főszerepben egy motorháztető (Szlovákia, időmérő edzés)

GTA szlovákiai időmérő edzés Q1-es szakaszáról a tévénézők egy az egyben lemaradtak (az Eurosport2-n adott ausztrál foci élő közvetítése kissé csúszott), így csupán a LiveTimingon követhettük nyomon, hogy Michelisz Norbert az első helyen jutott tovább a Q2-be.

Példáját az alábbi sorrendben követték: Hugo Valente, Yvan Muller, Gabriele Tarquini és José María Lopez. Mehdi Bennani nem is tudott mért kört futni, mert tönkrement a turbó az autójában. Igazából annak is a turbó hirtelen meghibásodása volt az oka, hogy a magyarországi második futamot kihagyta a marokkói.

A Q1 eredménye itt megtekinthető.

Az igazából izgalmas Q2-re immár az ausztrál focin túl került sor, így mi is láthattuk, nem csak a szépszámú helyszíni közönség.

A Citroënnél azzal kezdték, hogy szétkapták Sebastien Loeb autóját, mert nem akart elindulni. Mint kiderült, AC-pumpát kellett cserélni.

A Q2-t Michelisz az első helyen kezdte meg, mögötte Tarquini robogott, de épp csak megkezdték a gyors körüket, az olasz motorháztetője felvágódott a szélvédőre, a mögötte haladó Rob Huff és Tiago Monteiro épp csak ki tudták kerülni a tehetetlenül kódorgó Hondát.

Tarquini lassan megtalálta a pálya szélét, és már parkolt, amikor a szervezők piros zászlóval leállíttatták az edzést.

Ez igen jól jött Loeb szerelőcsapatának, akik be tudták fejezni az alkatrészcserét, de Monteiro és Huff kevésbé volt szerencsés, mivel a sóder és a rázókövek (amiken áthajtottak, hogy az ütközést elkerüljék) kisebb-nagyobb károkat tettek az autóikban. Mindenki a boxba hajtott, Tarquini pedig szépen kiszállt az autóból, nyugodtan visszahelyezte a motorháztetőt a helyére, visszaült és a boxba gurult.

Eddig mért köre senkinek sem volt, újraindítás után is csak egyre volt igazán lehetőség, szóval senkinek nem volt ideje hibázni. Ismét Norbi jött legelöl, s a második helyen végzett Lopez mögött. Továbbjutott még Loeb, Muller és Morbidelli.

A Q3-ban Lopez volt a leggyorsabb (bár még soha korábban nem versenyzett a pályán), mögötte Loeb és Muller végzett. Legjobb hondásként Michelisz a negyedik, legjobb chevrolet-sként Morbidelli az ötödik lett. Michelisznek ez az eddigi legjobb rajthelye a szezonban.

A holnapi fordított rajtrácson Tarquini és Monteiro osztozik majd az első soron.

A Q2 végeredménye

A Q3 végeredménye

Fotó: fiawtcc.com

Comments

comments