Duna-Autó OB, 1. versenynap, Hungaroring

Suzuki Kupa, rajtIzgalmas versenyekkel kezdődött a Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság a Hungaroringen, április utolsó hétvégéjén.

Hét különböző versenysorozat pilótái mérkőznek a hétvégén.

Az időmérő edzések mellett az első futamokat is megtartották szombaton. A Suzuki kupában Bárkovics Zoltán, az RCM Motorsport versenyzője aratott rajt-cél győzelmet, Tőzsér Áron, Lévai Zoltán, Farkas Roland, Deák Vincent és Nagy Dániel előtt.

A Kistúra autók első futamán a negyedik helyről rajtoló Marek Fried (KT Motorsport) győzött, megelőzve Gáspár Csabát és Petr Muzikot.

A nagytúrásoknál igazán érdekesen alakult a helyzet, miután Antonin Herbeck (Rock Media Motors) még pénteken úgy összetörte az autót, hogy nem tudott részt venni az időmérő edzésen, így a rajtrács hátuljáról vágott neki a futamnak. Ennek ellenére az élen intették le. A második Tomás Liedl, míg a harmadik Miroslav Konopka lett.

A formula autók között Franz Wöss többszörös hibáját kihasználva Roman Hoffmann végzett az élen Wöss és Eszenyi László előtt. A magyar összesítésben Eszenyi László, Balogh Zsolt és Galambos Szabolcs volt a sorrend.

A Lotus Eastern Europe Cup-ban is nekirugaszkodott a mezőny, és az élről induló, de a rajtot elrontó Marrek Fried végül hatalmasat csatázott Major Benedekkel. Többször is helyet cseréltek az élen, végül a magyar fiú haladt át elsőként a célvonalon, mindössze 0.043 másodperces előnnyel. (Valószínűleg ezzel a Lotus kupák eddigi legszorosabb befutóját produkálva.) A harmadik helyen Vizin Tamás végzett.

Eredmények

Forrás: A verseny sajtóirodája által kiadott hivatalos sajtóanyag

Fotó: Speedlightphoto

Comments

comments