Blancpain Sprint: Eredmények Portugáliából

zanardiujfestesA Blancpain Series Sprint soron következő versenyét a portugáliai Algarve versenypályán tartották , szeptember 5-7 között. Az alábbiakban a hétvége lényegesebb eredményeit olvashatják.

Alex Zanardi épp csak egy hete nyert világbajnoki aranyérmet handbike-ban, ezért csapata új – némileg “aranyozott” – festésű autóval küldte pályára. A mezőny minden további tekintetben a szokott módon nézett ki. 22 autó állt rajthoz, Nelson Piquet Jr., és a két hete a Slovakiaringen horrorisztikus látványt nyújtó balesetet szenvedett Tomas Enge is részt vett a hétvége versenyein.

A szombati időmérő futamot a Grasser Racing Team Lamborghinije nyerte (Hari Proczyk – Jeroen Bleekemolen), a HTP Motorsport Mercedese (Maximilian Götz – Maximilian Buhk) és a Belgian Audi Team 2-es autója (Enzo Ide – Rene Rast) előtt.  Engéék a 6., Piquet-ék a 10., Marc Bassegék a 11., Zanardi a 14. helyen ért célba, Marcus Winkelhock és Giaorgio Pantano különítménye idő előtt feladta a versenyt.

A vasárnapi főverseny a két Maximilian győzelmével végződött, ezúttal a szombati győztesek értek be a második helyen, míg a Fabian Hamprecht – Stephane Ortelli páros által irányított Audié lett a harmadik pozíció. Régi ismerőseink közül Engéék a 4., Winkelhockék a 6., Bassengék a 7., Zanardi a 9., Pantanóék a 10., Piquet-ék a 16. helyen futottak be.

A következő futamot Zolderben rendezik október 18-19-én, ezzel véget ér a sorozat európai szereplése idénre. Még egy távol-keleti futam szerepel a versenynaptár végén.

Fotó: blancpain-gt-series.com

Comments

comments