Alakul a 2016-os mezőny (WTCC)

DSCN0680

Mindenki aláír – valahová…

Sokan már bejelentést tettek, másokról pletykálnak, némely csapat leépít, valaki bővítené a gárdát… A WTCC 2016-os mezőnyének összeállításáról az alábbiakat lehet tudni jelen pillanatban.

Mint közismert tény, a Citroën leépíti gyári csapatát, majd 2016 végén elhagyja a WTCC-t. Ennek következtében furcsa mód éppen Sébastien Loebtől váltak meg. A mezőnnyel marad Ma Qing Hua és Citroënje a Citroën China égisze alatt, valamint Mehdi Bennani hosszabbított a Sébastien Loeb Racinggel. Utóbbi csapat még egy autót örököl a gyáritól, ebbe egyesek Tom Chiltont várták. Tom csak annyit jegyzett meg hogy annak ő is örülne… Nos, mától tudjuk, hogy Tom annak csak örült volna, mert a szerencsés Gregoire Demoustier, akit néhány órája jelentett be a csapat.

Chilton egyelőre nem tudja, hogyan folytatja majd a pályafutását. Annyi bizonyos, hogy ha elhagyja a ROAL-t és nem találnak más versenyzőt a helyére, akkor Tom Coronel ide vagy oda, a ROAL költségvetése nem áll majd össze, így az olasz gárda távozni kényszerülne. Coronel egyelőre a Dakarral van elfoglalva, bár megerősítette, hogy tárgyal a jövő idényről több féllel is.

Bár félhivatalos információk szólnak arról, hogy Loeb a tereprali világbajnokságban folytatja Elenával, ezt egyelőre a francia nem erősítette meg. A kérdésre, hogy hol találkozhatunk vele legközelebb csak annyit mondott: „Hacsak nem akarsz velem karácsonyozni, akkor a Dakaron. Minden más a jövő zenéje.”

Rob Huff tud valamit. Hogy őszinték legyünk egészen pontosan a Vila reali verseny óta tud valamit a saját jövőjéről, de egyelőre nem hozhatja nyilvánosságra az információt. A Ladáról a világon semmit nem tudni, de eddig is roppant érdekes módon kezelték versenyzőiket és a velük kötött megállapodásokat, így semmiben sem lehetünk biztosak.

Gabriele Tarquini szeretné  Hondával folytatni, akárcsak Tiago Monteiro, ugyanakkor állítólag a Honda ismét megkereste Michelisz Norbertet egy gyári ajánlattal.

A Volvó három autós csapatot tervez a jövő évre, az egyik autóba Rickard Rydellt pletykálják bele lassacskán. Bár a Volvo hangsúlyozottan nem kívánta megnevezni a versenyzőit egyelőre, Rickard maga nekem legutóbb azt mondta, hogy jelen pillanatban úgy tűnik, egyáltalán nem is lesz versenyzési lehetősége jövőre. (Ez svédül és volvóul azt jelenti, hogy igazak a pletykák!)

Ami a kis csapatokat illeti: ha a ROAL távozni kényszerül Coronelnek opció lehet a Münnich Motorsport, ahová állítólag jövőre visszatér René Münnch és két autót fognak futtatni. A Camposról nem tudunk semmit, a Nika pedig annyira lekéste a kompot Ázsia felé, hogy egyenesen eltűntek az éterben… A Bamboo még nem nyilatkozott, hogy egyáltalán folytatják-e. Ami biztosnak tűnik, hogy John Filippinek bebetonozott helye van, ugyanis főszponzora, az Oscaro.com (francia autóalkatrészeket árustó webshop) immár több verseny szponzori támogatására is szerződést kötött Francois Riberióval, valamint a versenyek közti szerelési szünetek is jobbára az ő “reklámtábláikkal” fémjelzettek.

Magyar Szilvia

Comments

comments