Meghívunk egy bogárvirrasztásra – avagy hosszú kicsi-kocsi verseny Spából, élőben

Az esemény hivatalos plakátja

Első látásra szerelem volt! Évekkel ez előtt láttam egy sztorit, talán Olivier Pernault instáján. Akkoriban ő és Benjamin Riviére (az Andros Trophy két rutinos résztvevője) a Volkswagen Fun Cup-ban versenyeztek. Egyikük beállt a box elé és kiszállt a kis bogárból, és én csak azt láttam, hogy a következő pillanatban elrobog a kicsi kocsi. Igen, leesett… egy ülés van, középen,  de két ajtó… És én azóta a pillanat óta csak erre várok! Hogy ismét élőben adjanak kicsi kocsi versenyt!

Erre már nem kell tovább várnunk, mert a VW Fun Cup Europe szervezősége megszervezte, hogy a hétvégén esedékes Hankook Spa 25 (igen, huszonÖT) órás viadalt több csatornán is élőben követhessék a sorozat (és Herbie utódainak) rajongói.

Magyarországról a Youtube, Daily Motion vagy a Facebook live lehet opció (a belga nemzeti TV internetes adása ugyanis geoblokkolt). Ezekhez a sorozat Facebook oldalán lehet majd megtalálni a linket.

Tehát aki nem megy ki a hétvégén a GT Openre a Hungaroringre, hanem a szoba hűvösében marad, az a foci EB döntője és a WTCR valamint ETCR spanyol futamai mellett belenézhet a Fun Cup leghosszabb versenyébe, ha akar. Sőt, akár végig is nézheti, ha kedve van a bogarakkal virrasztani!

Amolyan “belga balgaság” ez is, néhány régi ismerőssel a jóval 100 fölötti létszámú mezőnyben. Például itt lesz Pierre-Yves Corthals és Aurélien Comte, de nyilván emlékszünk még Maxime Martinra és Gregoire Demoustier-re is innen vagy onnan… A többiek legyenek meglepetés.  Ami azt illeti, én Dijon óta tudom, hogy a Corthals-féle csapat ismét meghívta Comte-ot, aminek ő nagyon örül, de megjegyezte: „Ez az egész csak arra jó, hogy jól érezzük magunkat (angolul: to have fun).” Kénytelen vagyok kicsit helyreigazítani a fiatalembert, hiszen pontosan az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, miközben a világ legaranyosabb kinézetű járműveivel versenyzünk.

A verseny az edzésekkel kezdődik június 9-én, közvetítést július 10-én, 9 órától lehet találni elszórtan, a 25 órás verseny pedig délután 5 órakor startol el.

Zümmögésre fel hát, vagy 150 kicsi kocsi újra száguld, keresztül az éjszakán!

Magyar Szilvia

 

Comments

comments