A Buhk-Baumann duó nyerte a Blancpain főversenyét

bp hun vas

A vasárnapi dobogó

A Blancpain vasárnapi főfutamára délelőtt került sor, mielőtt a kamionok újra birtokba vették volna a pályát. A 101-es rajtszámú autó nem állt rajthoz, bár a bőven 30 fölötti indulót számláló mezőny ettől nem tűnt foghíjasabbnak.

Az élről Vautier rajtolt, de rögtön az első kanyarban összeakadtak Idével, aminek következtében Maximilian Buhk állt az élre. Az 5-ös és az 59-es autók maradtak a kör végére a bukótérben, dupla sárga zászló lépett életbe. Mind az 59-es versenyzőt, mind pedig a Vautier-Ide akciót vizsgálni kezdték a versenybírók, ugyanakkor előbbin már nem volt mit büntetni, utóbbiak esetében végül nem alkalmaztak szankciót.

Innentől békés vasárnapi sétakocsikázás volt a dolog, pusztán a 100-as autóban főtt meg a motor, jól össze is olajozta a pályát, egy darabig érvényben volt a sárga-piros csíkos zászló.

Menetrendszerűen a 25. percben nyitott a pit-window, mely 10 percig van nyitva minden sprint versenyen. Ez alatt kellett volna elintéznie mindenkinek a versenyzőcserét.

Aki ilyenkor sokáig marad kint, az ebben a 10 percben akár 20 helyet is előrejöhet, természetesen csak időszakosan. A mezőny szorossága miatt általában ugyanaz a sorrend áll vissza a versenyzőcserék után, mint előtte volt. Így történt ez most is, az ablakzárás után ugyanaz a 84-es Mercedes haladt az élen, mint jó 10 perce. Ide csapatát vizsgálták, ugyanis a versenyző még nyitott ablakban érkezett a boxa elé versenyzőcserére, ám csapattársa, Mies már annak bezárulta után hagyta el a boxutcát.

A középmezőnyben régi ismerősünk, Nick Catsburg küzdött meg néhány helyért, ám pontszerző helynek így sem ért a közelébe.

A verseny vége felé még néhányan feladták műszaki hiba okán, páran pedig fontosabb alkatrészeket veszítettek el autóikról, például a padlólemezt.

Az élen nem történt változás, a versenyt a 84-es Mercedesszel nyerte a Maximilian Buhk – Dominik Baumann duó, a második helyen a 33-as Audival Ide és Mies, míg a harmadikon a 28-as Audival Rene Rast és Will Stevens értek célba.

Eredmények

Magyar Szilvia

Comments

comments