Van Lagen és Azcona domináltak az edzéseken

Azcona nem sokkal maradt el van Lagentől.
Fotó: Magyar Szilvia

A TCR EU szabadedzéseit és időmérő edzését is a szombati napon futották. A sajtóközpont szolgáltatásai sajnos továbbra is korlátozottan terjednek ki a WIFI-re, de legalább közvetítés sincs, így annyi képünk van, hogy a boxutcára látni az ablakból, kimehetünk a pálya mellé (a második szabadedzésen úgy is tettem), és ezen kívül, ha jön internet, a saját számítógépünkkel csatlakozhatunk a live-timing nézőihez. Közvetítés holnap lesz a WTCR-ről és a TCR EU-ról is.

Szóval a napról csak rövid összefoglalót tudok adni, de megteszem, ami tőlem telik. Először is meg kell említenünk, hogy a magyar ifjúság jó időket autózott, de ami a lényeg, hogy jól is sikerült megtalálniuk a beállításokat. Jaap van Lagen mindhárom edzésen aratott, Azcona volt szorosan a nyomában.

A sebtiben összerakott (és igen ronda, ám feltűnő új színt kapott) autó is javulóban volt Igor Stefanovski alatt, Dusan Borkovic is viselte a góllövő cipőjét, és a mezőny ismét láthatóan nagyon együtt volt.

Az első szabadedzés eredménye

A második szabadedzés eredménye

Az időmérő edzés normál mederben folyt, különösebben említésre méltó dolog nem történt van Lagen, Borkovic és Tassi is nagyszerű időket autózott. Aztán jött Stian Paulsen, aki éjjel két óráig szerelt autót a paddockban, hogy működjön is, gyakorlatilag a SEAT szakembereinek fele a motoron dolgozott, és Paulsennek ráadásul csak két szerelője van ezen a futamon, betegség miatt. Száz szónak is egy a vége, az autó ma hajnalban lett kész, Paulsen aludt vagy 3 órát, aztán odatette a Q1 közepén az autót az élre, nem kis csodálkozást váltva ki még a helyi műsorközlőből is.

Persze van Lagen és Azcona gondoskodott róla, hogy a norvég lila időit átadják a múltnak, de Paulsen így is továbbment a Q2-be. Vele együtt a további 11 versenyző: Kris Richard, Nagy Dániel, Reece Barr, Josh Files, Tassi Attila, Jaap van Lagen, Mikel Azcona, Danny Kroes, Dusan Borkovic, Igor Stefanovski és Jens Reno Moller.

Azcona és van Lagen sziporkáztak a Q2-ben, megküzdöttek azért az első sorért rendesen, van Lagen elvitte a pole-t. Tassi Attila a harmadik, Nagy Dániel a nyolcadik rajthelyet szerezte meg. A tizedik pozícióért Stefanovski, Paulsen és Kroes vívott nagy csatát, de a norvég már ellőtte minden maradék puskaporát mára. Hármójuk közül talán Kroes volt a legkönnyebb helyzetben, rendes csapattal, hazai pályán, így övé lett a fordított pole. Paulsen 61 ezreddel került a 11. pozícióba, Stefanovski elé.

Az időmérő edzés végeredménye 

A versenyeket holnap és hétfőn rendezik, 12:20-tól, illetve 14:55-től.

Magyar Szilvia

Comments

comments