Hétvégi mérleg: Nagy-dobogó, Comte-győzelem

Fotó: Peugeot Sport Official

Bár némileg uborkaszezon van – vagy valami olyasmi – érdekes dolgok azért történnek a túraautózás szereplőivel, még ha nem is feltétlenül a túraautózásban. Jövő hétvégén a Spa 24-nek nézünk elébe, de két régi ismerősünk, Nagy Norbert és Aurélien Comte már ezen a hétvégén is parádézott.

Nagy Norbert idén az FIA Hillclimb Európa-bajnokságban érdekelt, ahol jelenleg BMW-vel versenyez. A hétvégén Szlovákiában rendezték a futamot, Dobsinában, ahol Norbi kategóriájában felállhatott a dobogó második fokára. Eddig ez a legjobb eredménye a szezonban, de egyébként is kiemelkedően jól teljesít újoncként. A felfutást itt lehet megnézni.

A Peugeot minden nyáron rendez egy hosszútávú versenyt kicsi, 208-as versenyautókkal. Tavaly Mangy-Cours-ban volt a 24 órás, idén beérték ennek a felével, azt is a Paul Ricardon. A Paul Ricardi Dél-Éjfél futamon Comte mellett rajthoz álltak a Clairet testvérek és Julien Briché is, mindannyian külön csapatban. A futamot a Gedi Racing 177-es autója nyerte, miután a 18. helyről rajtoltak, a fedélzeten a Michele Blanc – Yannic Blanc – Aurélien Comte trióval. A 8. helyen futott be a 135-ös kicsi kocsi, Comte Racing Team néven, Aurélien öccsével, Calvinnel és Jimmy Clairet-vel. Harmadik társuk a 17 (!) éves Matteo Herrero volt. Jegyezzük meg a nevet, biztosan hallunk még róla! Hozzá kell tenni, hogy az egység a tökutolsó, 63. rajthelyről indult! Teddy Clairet a Peugeot (#208) hivatalos csapatát erősítette (33. hely) és marketing jelleggel a Total (#100) műsorvezetőkből álló csapatát (49. hely) is okította versenyzésre. Brichéék egyik autója már a rajt után nem sokkal felmondta a szolgálatot, a másikkal Julien és 3 váltótársa a 42. helyen ért célba. Briché legidősebb fia, Florian is indult a futamon, váltótársaival az összetett harmadik helyére hozták be a Ropars Racing Team 149-es számú autóját.

Nagy Norbert következő futama a hétvégén esedékes Lengyelországban, míg a francia légiónak két hét múlva van jelenése a TCR Europe-ban, Oscherslebenben.

Magyar Szilvia

Comments

comments