Grobnikban mindent vitt Borkovic a M1RA-val

Fotó: M1RA

A TCR Kelet-európai bajnoksága a hétvégén vette kezdetét Grobnikban, Horvátországban. A mezőnyben két magyar érdekeltség volt: a M1RA egész idényben ebben a bajnokságban indul Dusan Borkoviccsal, míg a Zengő Motorsport részéről Boldizs Bence tapasztalatgyűjtés céljából vett részt élete első TCR versenyhétvégéjén.

A M1RA és Borkovic nem szerénykedtek: elvittek mindent, amit lehetett. Mindkét pole-t és mindkét győzelmet, de olyan fölénnyel, amilyet körülbelül José Maria López óta nem láttunk a nemzetközi túraautózásban. A TCR Eastern Europe-ban nincsen fordított rajtrács, az első verseny rajtrácsát az időmérőn futott leggyorsabb idők adják, míg a második futamét a második leggyorsabb idők. Borkovicnak még a második ideje is sokkal jobb volt, mint bárki másnak.

A szerb versenyző mindkét futamon az élről rajtolt tehát, és mindkettőt ott is fejezte be, végtelen magányban az élen autózva mindvégig. Az első versenyen Boldizs Bence a negyedik lett, a másodikon az ötödik, Kismarty Gábor (Zengő Motorsport) egyik versenyen sem ért célba.

A részletes eredménylista innen letölthető.

Magyar Szilvia

Comments

comments