Egy téli sorozat

Fotó: Andros Trophy official website

Életünkben először nem fogunk unatkozni a télen. Vagy én legalábbis biztosan nem, de még pár kolléga és versenyző meg csapatvezető sem, akik részt vesznek a Closed Wheel Racing médiacsoport Winter Series elnevezésű kihívásában. Akit érdekel, hogy mi ez pontosan, alább választ kaphat a kérdésre.

A Winter Series egy többszereplős interjúsorozat, melynek célja, hogy bemutassa a versenyzők és csapatvezetők téli életét (már amennyit be lehet abból mutatni, mert nem titok egy darabig). Ezt a sorozatot több kollégával közösen kezdtük el szervezni, ennek megfelelően az interjúk több honlapon, több nyelven is olvashatóak lesznek (nem mindegyik mindenhol, de átfedések mutatkozni fognak). Jelen honlap lehozza az összes interjút magyarul, átlagosan heti két alkalommal, a visszaérkező anyagok gyakoriságának függvényében. Ha a cikk fölött a „winter series” címkére kattint valaki, az összes, addig meglévő darabot leszűri neki a rendszer.

A sorozat úgy állt össze, hogy szeptemberben kezdtük el kiküldeni a kérdéseket, megpróbáltunk elérni minden TCR EU-ban, illetve WTCR-ben futó csapatot. Célunk 6-8 állandó interjúalany felkutatása volt, akik nem bánják, ha kicsit belelátunk a telükbe. Fontos, hogy nem felkértük őket, csak megkérdeztük, hogy kinek lenne hozzá kedve, és a pozitív visszajelzések sorrendjében töltöttük fel a naptárat. Végül 7 állandó jelentkezőnk lett, és néhány „szabadkártyás”, akik a teljes sorozatot valamiért nem tudták vállalni, de nem zárkóztak el egy nagyobb, tél végi interjútól. A teljes sorozat szereplőnként 4 fordulóból áll, egyenként a december, január, február és március hónapokra, minden résztvevővel. A teljes sorozat résztvevői (a pozitív visszajelzés sorrendjében): Eric Néve, Rob Huff, Dominik Greiner, Frédéric Vervisch, Nagy Norbert, Thed Björk és Aurélien Comte. Szabadkártyásaink lesznek (szintén a visszajelzés sorrendjében): Bári Dávid, Nagy Dániel és Dusan Borkovic.

Bizonyos versenyzők téli programjára való tekintettel a sorozatot ezen a hétvégén elindítjuk, hogy ne csússzunk nagyon szét. Szóval alig lengették meg a kockás zászlót Makaón, mi máris egy old timer indítómotorjának beépítésén, meg valamiféle jégralira csomagolás közepén találtuk magunkat…

Magyar Szilvia

Comments

comments