Beindult az élet Zolderben

Fotó: FIA WTCR

A hétvégén a WTCR idénynyitója és a TCR EU második fordulója osztozik a zolderi pályán. A WTCR csütörtökön tesztnapot tartott, ma pedig megvolt a TCR EU két szabadedzése mellett a WTCR első idei edzése is.

Az elején kezdve: szerdán bejelentette az Alfa Romeo, hogy talált a másik autójába is valakit, akit a szabályok miatt csak szabadkártyásként nevezhetnek (viszont a másfél csapat a szponzorai festését viseli). Az illető nem más, mint a tavalyi idényből a TCR EU-ból jól ismert Luca Filippi. A csapat autóinak kinézetéből, és Michela Cerruti kissé homályos nyilatkozatából arra következtetek, hogy Filippi valószínűleg „állandó szabadkártyás” lesz.

A csütörtöki tesztnapon tehát 22 autó vett részt. A délelőtti gyakorláson Santiago Urrutia, a délutánin Jean-Karl Vernay futotta a legjobb időt, de a gyakorlásból messzemenő következtetések nem vonhatók le. A Zengő Motorsport még délutánra sem végzett a frissen megkapott autók összeszerelésével, így versenyzőik alig néhány kört tudtak megtenni az utolsó percekben.

A pénteki szabadedzésen Nestor Girolami végzett a legjobb idővel Gilles Magnus és Esteban Guerrieri előtt. Michelisz Norbert a 11. időt autózta, míg a Zengő Motorsport magyarjai a két utolsó időt futották, de legalább az autóik készen állnak most már a bevetésre.

A TCR Europe mezőnyében, bár korábban azt írták, hogy engedélyt kapott rá, mégsem lehetett jelen Viktor Davidovski, az utazási korlátozások miatt. Mivel Girolami elfoglalt volt, nem helyettesítették senkivel. Továbbá nem volt tervben, hogy Florian Briché ismét apja csapatánál versenyez, ugyanakkor az utolsó pillanatban sikerült megoldást találniuk az anyagi problémáikra, így újra háromautós a JSB.

Az első szabadedzésen John Filippi futotta a legjobb időt Nagy Dániel és Pepe Oriola előtt. A második szabadedzés jó 20 percnyi piros zászlós időszakba torkollt, mivel Florian Briché átrendezte a pályát, a karosszériát és az időtervet is azzal, hogy magával vitt egy gumibálát a sikánból. Az autó néhány méterrel később feneklett meg a pálya közepén, ezért le kellett vontatni onnan. A legjobb idő végül meglepetésre a hazai pályán futó Nicolas Baerté lett, Mato Homola, Sami Taoufik és Nagy Dániel követték.

A program holnap a WTCR-ben szabadedzéssel folytatódik (9:50-től), míg a TCR EU kvalifikációját 11:10-től követhetjük – szokás szerint livetimingról.

Magyar Szilvia

Comments

comments