Azconáé a pole a Hungaroringen

Fotó: Magyar Szilvia

A szombat reggeli időmérő edzés meglepetéseket hozott, bár nem feltétlenül mindenkinek pozitív értelemben. Térjünk vissza a tegnapi szabadedzésekhez, mivel Stefano Comini kicsit másképp értelmezte a büntetést, amit kapott, mint ahogy valójában kellett volna.

Nem a hungaroringi rajtrácson kapott 4 rajthelyes hátrasorolást a track limit sorozatos átlépése miatt a pénteki szabadedzésen, hanem felfüggesztett büntetést kapott, ami azt jelenti, hogy ha még két figyelmeztetést összegyűjt emiatt a Hungaroringen, akkor az ezt követő versenyre, vagyis Assenre fog majd kapni rajtbüntetést. (Danny Kroes esetében ugyanez a helyzet.) Az eset továbbra is példátlan, szabadedzésen ilyen büntetéseket nem szokás osztogatni, ám jóval kevésbé érdemes arra, hogy valaki annyira felhúzza magát, mint amennyire az érintettek tették azt.

Szóval, a szombati nappal folytatva, a pálya nedves volt, az eső cseperészett, és sokan nem találták a beállításokat. Jean-Karl Vernay például a Q1 végén az utolsó helyek egyikén állt, de Stefano Comini is csak egy hellyel előzte meg. A Q2-be Nagy Dániel jutott be a legjobb idővel, a további 11 fő, akik a társaságot biztosították neki: Josh Files, Tassi Attila, Dusan Borkovic, Reece Barr, Ficza Ferenc, Francisco Abrau, Francisco Mora, Julien Briché, Loris Cencetti, Stian Paulsen és Mikel Azcona.

A Q2-re aztán Azcona magára talált, és szép pole-t érő időt autózott (2.05,652). Tassi, Files és Borkovic követték az első két sorban. Ficza Ferenc a hatodik, Nagy Dániel a 8. helyről rajtolhat majd. A fordított pole-ba Francisco Mora állhat fel.

Az időmérő edzés végeredménye: Q1, Q2

Az első verseny ma, 13:40-től kezdődik.

Magyar Szilvia

Comments

comments