A világkupa virtuális világa

Kép: WTCR sajtóiroda

A WTCR is nyilvánosságra hozta a teljesen valódi versenyzőkkel kitöltött e-sorozatának terveit, melyet jövő vasárnapi kezdéssel, hat hét alatt futnak majd.

Már egy ideje futottak a beharangozó kisfilmek a WTCR szociálmédia csatornáin, de ma sajtóközlemény is érkezett a promóter szándékairól. Ahogyan épp egy hónapja a TCR EU is elrajtolt virtuálisan, a valódi versenyzőkkel, most a WTCR is ugyanezt tervezi. A Beat the Drivers sorozat után szimulátorba ültetik a valódi WTCR versenyzőket a sorozat elmúlt két évéből. Természetesen nem feltétlenül mindenki fog játszani, de 17 versenyző helye biztos a rajtrácson. Köztük van Michelisz Norbert, Esteban Guerrieri, Yvan Muller, de akad olyan is, aki tavaly nem versenyzett a világkupában.

A TCR EU Assetto corsás próbálkozásához hasonlóan (ami 300 munkaóra volt a programozóknak és szervezőknek) szintén nem elhanyagolható mennyiségű programozói és dizájner munkát öltek bele a sorozatba. Ennek egyik következménye, hogy akinek már van 2020-as autója és szerződése, annak az autója virtuálisan is úgy fog kinézni, ahogy majd a valóságban. Az Eurosport Ltd. a RaceRoommal egyezett meg a felületről, tehát, akárcsak a Beat the Drivers esetében, most is ezt a játékot fogják használni.

Az eseményekről több TV csatorna ad közvetítést, és a WTCR Facebook és Youtube csatornáján is elérhető lesz visszajátszás. Az Eurosport nem élőben közvetíti a versenyeket (ezáltal talán megvárható lesz, hogy a felmerülő kapcsolódási problémákat meg tudják majd oldani egyesek), melyeket az alábbi hat helyszínen futnak majd: Salzburgring, Hungaroring, Slovakia Ring, Ningbo, Makaó, Sepang. A közvetítések június 12-től minden vasárnap este esedékesek, 6 héten keresztül. A 10 perces időmérőt egy-egy 5 perces szétlövés követi, majd két 12 perces verseny lesz, a második rajtrácsa az időmérő első 10 helyezettjének fordítottja. A program minden alkalommal egy órás lesz, a fennmaradó időt interjúkkal és egyéb videókkal töltik majd ki. Kommentátorunk és interjúvolók a jól megszokott Martin Haven – Alexandra Legouix páros lesz.

A játék és a közvetítések nem titkolt célja, hogy a WTCR nézői és támogatói tudjanak élvezni valamit, amíg az igazi autók a pályára nem gurulhatnak…

Magyar Szilvia

Comments

comments