A brit bajnok visszatér: Priaulx a Lynk&Co.-nál

Fotó: WTCR sajtóközlemény

A ma reggeli sajtóközlemény értelmében újabb visszatérőt köszönthetünk a túraautós paddockban: a Lynk&Co.-hoz csatlakozik Andy Priaulx 2019-re. A háromszoros WTCC bajnok immár a harmadik igazolt versenyzője a kínai-svéd alakulatnak, amiből az következik, hogy még legalább egy bejelentésük hátra van.

Andy Priaulx a WTCC elrajtolásának évében, majd a következő két szezonban nyerte el a sorozat bajnoki címét, még a BMW versenyzőjeként. Aztán, amikor a BMW kivonta gyári alakulatát a kistúraautós mezőnyből, Priaulx először a DTM-ben, aztán a megbízhatósági projektekben próbált szerencsét, változó sikerrel. Később szakított a BMW-vel és a Ford versenyzője lett, jelenleg épp a WEC szuper-szezonjának a közepén tart. WEC-es kötelezettségei mellett fog a Lynk&Co.-val versenyezni.

„Nagyon örülök neki, hogy Lynk&Co. versenyző lehetek, és nincsenek kétségeim afelől, hogy jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljunk már rögtön az első szezonunkban. Kemény munka áll előttünk, a színvonal nagyon magas a WTCR-ben. De évek óta követem a Cyan Racing fejlődését, és könnyű döntés volt csatlakozni hozzájuk” – mondta a háromszoros bajnok brit, aki a sajtóközlemény értelmében többéves szerződést írt alá a kékekkel.

Figyelembe véve, hogy a jövő évi szabályok szerint csak párosával lehet autókat indítani, biztos, hogy Priaulx-nak lesz még egy csapattársa a már ismert Thed Björk és Yvan Muller kettős mellett, az eddigiek alapján valószínűsíthetően Yann Ehrlacher. Minden bizonnyal ez után jelentik be, hogy a 2-2 autó és versenyző milyen összeállításban és milyen név alatt fog futni.

Magyar Szilvia

Comments

comments