Ütközés egy tűzoltóautóval, kutyakergetés

Tavaly nyert egy futamot, idén mással hívta fel magára a figyelmet…
Fotó: Magyar Szilvia

Ezzel kezdődött Vila Realban a WTCC program. A helyi idő szerint 9:30-tól esedékes első szabadedzésen megtudhattuk, hogy az FIA végleg jóváhagyta a joker-kör útvonalát, Yann Ehrlacher falat koccolt, Tom Coronel tűzoltóautót tört, és egy elkóborolt kiskutya miatt állt is az edzés egy darabig.

A legjobb időt Michelisz Norbert futotta, de mivel ez csak szabadedzés, ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Sokkal messzebbre vezetne vissza az, hogy miért is lehetséges egy tűzoltóautónak csapódni, és akkor is beszélhetnénk a pályabiztonságról, meg arról, hogy hol lehetne futamot rendezni, de felesleges szócséplés lenne, az illetékesek fülébe pedig úgysem jutna el. Tehát maradjunk a puszta tényeknél: Tom Coronel előbb hihetetlen alulkormányzottságra panaszkodott a rádión, aztán elszállt a fékje, ráadásul egy rázókő is megdobta az autót, így egyszerűen orral előre beleütközött a pálya mellett álló tűzoltóautó oldalába. Szerencsére az ütközés nem volt nagy, a tűzoltóautó pedig elég alacsony volt ahhoz, hogy a Chevrolet visszapattanjon róla, ne pedig alá szoruljon, de így is meghökkentő volt a látvány. A videót itt lehet megnézni.

Szerencsére Coronel kiugrott, fogott egy kamerát a kocsiból, és már forgott is a különleges film… Tomnak amúgy sincs nagy szerencséje a hétvégén, tűzálló aláöltöző nélkül jött el otthonról, Rob Hufftól kapott kölcsön egyet. Az már a jövő zenéje, hogy a tűzoltóautót ki és hogyan fogja megjavítani…

Az edzés vége felé egy kiskutya tévedt a pályára, lengett is a piros zászló, a pályamunkások pedig megpróbálták összeszedni a kóborló állatkát. Ez sajnos eltartott egy darabig… Ilyen izgalmak után nézünk a második szabadedzés, illetve az időmérő elébe. Előbbit élőben lehet nézni a WTCC hivatalos honlapján ma 13 órától, utóbbit az Eurosport2-n 16:25-től.

A holnapi versenyeket az Eurosport adja 17:30-tól, egymás után a kettőt.

Magyar Szilvia

Comments

comments

Tags: