Újabb nevezési lehetőségek a WTCR-be

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

A WTCR sajtóirodája ma egy hetek óta tervezgetett újítás bevezetését jelentette be. Miután készen volt az új versenynaptár, ezt a lehetőséget is szavazásra kellett bocsátani, de eddig úgy tűnik, hogy nincs akadálya, és további nevezőket vonzhat a sorozatba.

Először is fontos, hogy a nevezési lehetőség (mely elvileg március elején lezárult) újra megnyílik a világkupára. Ugyanakkor mostantól olyan csapatok nevezését fogadják, jelentősen csökkentett nevezési díjért, akik egy autóval szeretnék teljesíteni az egész szezont. Továbbá olyanok is nevezhetnek plusz egy autót, akik már neveztek, és az új jelöltjük megfelel a Rookie kupa kiírásának.

Akik az új lehetőséggel élnek, azok számára minden technikai és promóciós lehetőség ugyanúgy elérhető lesz, mint a korábban benevezett csapatoknak, és versenyzőjük is szerezhet pontot, ugyanakkor a csapat maga nem jogosult arra, hogy pontot szerezzen és a csapatok bajnokságába beszámítsák eredményeiket. A versenyző ettől akár még a bajnoki címért is mehet.

A szabadkártyás lehetőségek továbbra is nyitottak mindenki számára, ebben az esetben a nevezési díj 5000€ / hétvége, a plusz súly a 2019-es fele, vagyis 10 kg. Ebben az esetben sem a csapat sem a versenyző nem szerezhet pontot.

Ez a bejelentés ugyan keresztülhúzza az Alfa Romeo azon terveit, hogy két autóval térjenek vissza a teljes szezonra, ugyanakkor a másik autójukkal akár minden versenyen indíthatnának szabadkártyás indulókat.

Magyar Szilvia

Comments

comments