Új felfedezettjével tér vissza a Zengő Motorsport a WTCR-be

Fotó: Nagy Gábor Tamás / Zengő Motorsport (FIA WTCR, hivatalos sajtóközlemény)

Zengő Zoltán csapata két autót indít idén a világkupában, egyik versenyzője – mint arra lehetett számítani – Boldizs Bence lesz.

Szombat délben, a bajnokság sajtóirodáján keresztül nagy volumenű bejelentést tett a Zengő Motorsport: 2020-ban visszatér a WTCR-be! A Zengő Zoltán nevével fémjelzett csapat két vadonatúj Cuprát indít, az egyiket Boldizs Bencével, ennek értelmében – amennyiben az eddig bejelentett nevezők egyike sem lép vissza –, megvan a 16 autós létszámminimum a túraautó-világkupa elindulásához.

A Boldizs-Zengő kapcsolat első látható jele a TCR Európa-kupa virtuális kiírásában való közös részvétel volt, melyben a magyar pilóta a második helyen áll a „szezon” felénél. Boldizs a hazai Suzuki-kupában kezdte bontogatni szárnyait, a Hankook Race Cup-ot 2017-ben a második helyen fejezte be, öt futamgyőzelem kíséretében, míg tavaly szintén ezüstérmes lett az országos ralikrossz-bajnokságban.

„Óriási lépés lesz ez számomra” – nyilatkozta Boldizs Bence, utalva a 100 lóerős Suzuki Swift és a mintegy 360 lóerős TCR-autó közötti különbségre. – „Az első évben, kiváltképp az első versenyeken, a legfontosabb dolog az lesz, hogy annyit tanuljak, amennyit csak tudok, mert most a tanulási fázisban vagyunk, így az eredmények egyelőre nem elsődlegesek. Ismerem a Hungaroringet és a Slovakia Ringet, a többi pályán viszont még sosem versenyeztem.”

„Mindez örömmel tölt el, mert mindannyian tudjuk, a Zengő Motorsportnak történelme van a túraautó-világsorozatban, és Zengő Zoltán volt az, aki Michelisz Norbertet is kiválasztotta. Hálás vagyok a csapatomnak, a családomnak. Igazi csoda, hogy ez megvalósul” – tette hozzá.

A Zengő Motorsport alapító-csapatvezetője, Zengő Zoltán így kommentálta a bejelentést és fogadta új versenyzőjét: „A Zengő Motorsport küldetése az, hogy olyan fiatal és tehetséges versenyzőknek adjon lehetőséget, mint amilyen Bence is. A Hankook Racer Cup-ban már bizonyította képességeit, potenciális bajnokot látok benne. Első szezonjára nem tűztünk ki nagy célokat, azt akarom, hogy minél több tapasztalatot szerezzen és gyűjtse a kilométereket, miközben a legprofibb versenyzőkkel van egy pályán, mivel így a legjobbaktól tanulhat” – mondta, hozzátéve a jövőre nézve, bízik benne, hogy nagy sikereket ér majd el Boldizs a csapat színeiben, a következő években.

„Szeretnénk a lehető legtöbb tesztlehetőséget biztosítani neki, emellett nagyon tapasztalat mérnökeink vannak, akik az elmúlt évekből több gigabájtnyi adattal rendelkeznek ahhoz, hogy átsegíthessék Bencét a nehézségeken” – részletezte a sokat látott csapatfőnök, miképpen szeretné felzárkóztatni felfedezettjét, akiben ambíciót, alázatot, szorgalmat és szenvedélyt is lát az eddigi tapasztalatok alapján.

Elárulta, már teszteltek egy teljes napon át, aminek során nyolc, egyenként 30 perces versenyszimulációt teljesített az 1997-es születésű pilóta, „az eredmények bizakodásra adnak okot, ideje az egyik leggyorsabb volt ebben az autóban”.

A Zengő Motorsport egy teljes évet hagyott ki a világkupában; utoljára 2018-ban, Nagy Norbert és Szabó Zsolt Dávid kettősével indult, míg tavaly Tenke Tamást nevezte szabadkártyásként a hungaroringi hétvégére. Zengő elmondása szerint a második versenyző kiléte óriási meglepetés lesz, még a magyar rajongóknak is, egyelőre csak annyit árult el róla, hogy tapasztalt és tehetséges.

Mindenesetre az már biztos, hogy Michelisz és Tassi Attila után egy harmadik magyarnak is szurkolhatunk majd az idei szezonban, ami szeptember második hétvégéjén, a Salzburgringen rajtol el.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments