A WTCR új naptára

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

A TCR Europe után a WTCR is nyilvánosságra hozta a Covid-19 járvány miatt többször módosított, jelenleg véglegesnek szánt 2020-as évi versenynaptárát.

A utazási korlátozások miatt igyekeztek egy kontinensre szűkíteni a bajnokságot. Figyelembe véve, hogy a legtöbb versenyző európai és a sorozat gyökerei is az öreg kontinenshez kötődnek, így az FIA jóváhagyását kérték és kapták arra, hogy a világkupa rang elveszítése nélkül, a kivételes körülményekre való tekintettel egy teljesen európai szezont futhassanak. Mivel a 10 helyszínre eredetileg 20 verseny volt tervezve, a promóter a támogatókat szem előtt tartva igyekezett a lehető legmagasabb számú futamot beépíteni. A WTCR 2020-as versenynaptára az alábbiak szerint alakul:

Szeptember 12-13, Salzburgring, Ausztria, 2 verseny

Szeptember 24-26, Nürburgring, Németország, 2 verseny

Október 10-11, Slovakia Ring, Szlovákia, 3 verseny

Október 17-18, Hungaroring, Magyarország, 3 verseny (Kamion Európa-bajnoksággal együtt)

Október 31 – november 1, Motorland Aragón, Spanyolország, 3 verseny

November 14-15, Adria Speedway, Olaszország, 3 verseny

A fentiekből kifolyólag a szezonban tehát 16 verseny lesz megtartva. A WTCR vezetősége további változtatásokat is fontolgat, hogy a nehéz helyzet ellenére annyi csapatot és nevezőt láthassunk a rajtrácson, amennyit csak lehetséges, ugyanakkor, amíg az egyeztetések folynak, ezek a részletek nem nyilvánosak.

Magyar Szilvia

Comments

comments