TCR záró hétvége – Makaóban, Rob Huff-fal

Forrás: Rob Huff, Facebook

Forrás: Rob Huff, Facebook

Bár a hétvégi WTCC fordulót elköltöztették, két rendezvény alatt is szurkolhatunk WTCC versenyzőnek. Ezek közül az egyik a ROC, a másik meglepő módon a TCR.

Bár a TCR és a WTCC még csak egyetlen éve futnak egymás mellett, mégis mondhatjuk kis túlzással, hogy “világtörténelmi” eseménynek lehetünk szemtanúi a hétvégén. Ugyanis először fordul elő, hogy aktív WTCC szezonját futó versenyző TCR futamon indul. Eme tett végrehajtója Rob Huff, akit éppúgy hidegen hagynak a politikai civódások, mint a legtöbb kollégáját: egyszerűen versenyezni akar.

Az egyezség azután jött létre, hogy a TCR és WTCC záró hétvégéjét átszervezték úgy, hogy ne üssék egymást, így tehát Huff engedélyt kapott a távozásra. (Némelyek véleménye szerint ő akkor is távozott volna, ha nem kap engedélyt, ennek pedig bizonyos anyagi okai vannak, értjük ez alatt a meg nem történt kifizetéseket a Lada részéről.) Bárhogy is: Huff hétszer nyert Makaóban, úgy érezte hát, hogy jogában áll megpróbálni nyolcadszor is.

A TCR-ben boldogan üdvözölték, egy a JAS által felkészített Hondával, a WestCoast racing színeiben versenyez majd. A dolog érdekessége, hogy így Gianni Morbidelli csapattársa lesz.

A TCR mezőnye amúgy is jelentősen kibővült az utolsó fordulóra: itt lesz Alain Menu, James Nash, benéznek helyi és környékbeli versenyzők is, mint az a WTCC idejében is szokás volt.

Ezalatt a TCR-ben hárman fognak versenyezni a bajnoki címért: az idény közepén még financiális gondokkal küzdő és jelenleg is térdsérüléssel bajlódó Stefano Comini, illetve két régi ismerősünk: Pepe Oriola és Jordi Gené.

Izgalmas versenyeknek lehetünk szemtanúi.

A versenyekről a sorozat honlapján élő közvetítés lesz látható.

Timetable (még nem végleges, minden idő helyi idő)

Magyar Szilvia

Comments

comments