Spában a TCR Europe

Fotó: TCR Europe Official

A Spa 24 órás betétfutamaként rendezett TCR Europe már csütörtökön este megtartotta az első szabadedzését. Ma sor került a második edzésre, az időmérőre, és még az első verseny is hátra van.

A mezőnybe Mikel Azcona érkezett a Volcano Motorsporthoz, Evgenyij Leonov mellé. Tom Coronel is visszatért, hiszen nincs ütközés WTCR futammal. Nicola Baldan az Élite Motorsport Cuprájával beugrós. Hiányzik viszont Viktor Davidovski (a szokásos utazási korlátozások miatt), illetve a JSB-ből Julien Brichén kívül mindenki más, a Clairet Sportból pedig Gilles Colombani.

Az edzések – a változó időjárási körülményeket leszámítva – eseménytelenül teltek. Az első szabadedzés legjobb idejét Daniel Lloyd autózta, Nagy Dániel a 15. időt érte el. A péntek reggeli gyakorláson, vizes pályán Mikel Azcona volt a leggyorsabb.

Az időmérő edzésre nehéz volt gumit választani a pálya köztes állapotából kifolyólag. A Q1-ből Mehdi Bennani ment tovább az első helyen, John Filippi, Daniel Lloyd, Mike Halder, Sami Taoufik, Pepe Oriola, Tom Coronel, Andreas Bäckman, Nagy Dániel, José Manuel Sapag, Jessica Bäckman és Mato Homola ebben a sorrendben követték.

A Spában hagyományosan jó és a szabadedzéseken is jól futó Peugeot-k mind kimaradtak a Q2-ből (állítólag gumiválasztási problémák miatt). A Q2-t is Bennani zárta az élen Coronel, Filippi és Andreas Bäckman előtt. Mögöttük Lloyd, Taoufik, Sapag, Mike Halder, Oriola, Homola, Nagy és Jessica Bäckman végeztek.

Taoufik és Julien Briché cipelnek egy-egy büntetést Barcelonából, ennek értelmében az első versenyt Briché a 15., Taoufik a 21. helyről kezdheti meg. Az első futam ma 16:50-től, a második holnap 11:50-től látható a megszokott csatornákon.

Magyar Szilvia

Comments

comments