Repülő autók – úton Argentínába

Fotó: Tom Coronel hivatalos Facebook oldala

A mezőny elrepült. Legalábbis az autók. Barcelona után utoljára szétszakad a mezőny, egyik felük Valenciába, más részük Olaszország különböző pályáira utazott, leginkább azért, hogy akik még nem próbálták az új autót, azoknak is legyen erre lehetőségük.

Sajnos sokuknak nem oldódott meg a gondja: Tom Coronel Vallelungában próbált szerencsét új autójával, de az eső elmosta az egészet.

Dusan Borkovic is Olaszországban, a Tazio Nuvolari pályán körözött két napot, hogy hozzászokhasson  az új autójához a Proteammel.

„Abszolút elégedett vagyok az autóval, teljesen különbözik a Honda a Chevytől. Tudom, hogy egy teszt mégiscsak más, mint egy teljes szezon, szóval még látnunk kell majd, hogyan boldogulok, de alig várom az új idényt.” – mondta Borkovic.

Ami a problémát okozza Borkovic esetében, az a magassága, mivel a Honda belső tere még a Chevrolet-jénál is alacsonyabb, így a szerb elmondása szerint az idő legnagyobb részét mégiscsak az tette ki, hogy megpróbálják kényelmesebbé tenni számára az autót. Sajnos továbbra is arról panaszkodik, hogy nagyon fáj a háta, a bal lába pedig folyamatosan zsibbad vezetés közben. Ezek a problémák már nem lesznek megoldhatóak a hungaroringi futam előtt.

Stefano D’Aste szintén új idényével kapcsolatos teendőit intézte, és Rickard Rydell is tesztelte a Hondát, szintén egy olasz pályán. Elmondása szerint: „A teszt jól ment, de szerettem volna néhány további tesztnapot is, minthogy új vagyok az autóban is és a TC1-ben is. De már alig várom Argentínát!”

Bár a hírek igen aggasztóak voltak, a Lada is sikeres tesztet zárt Franciaországban, és ők is útnak indították a három Vestát Argentína felé.

A visszatérők táborát gyarapító Craft-Bamboo eddig nem mutatkozott, a dizájn is a mai napon látott napvilágot, Angliában, ahol a csapat szintén egy utolsó tesztet futott, mielőtt feladta a kék-fehér festésű Chevyt Argentína felé.

Pilótájuk, a 23 esztendős francia Gregoire Demoustier így értékelte a tesztet: „Alig várom az új idényt! Minden új lesz számomra: az autó, a csapat, a bajnokság. Új vagyok az első kerék meghajtású autók vezetésében is, és azt hiszem, időbe fog telni, hogy ezt megszokjam, de az autónk versenyképes, és ez a legfontosabb dolog. Ez megkönnyíti majd a tanulásomat.”

Az idény pontosan két hét múlva kezdődik.

Comments

comments