Porsche, Audi, Mercedes – ez a szombati verseny előzetes végeredménye

Fotó: ADAC GT Masters

Egyre izgalmasabb az ADAC GT Masters bajnoki címéért folytatott harc. A Porsche versenyzői, Timo Bernhard és Kévin Estre (KÜS Team75 Bernhard) értek elsőként célba a Sachsenringen, míg a bajnokság első három helyezett párosa nullázott. Igen, mind a hárman…

És, hogy miért beszélhetünk csak előzetes végeredményről? Azért, mert a győztes páros Porsche 911-esét a szombat délelőtti időmérő edzés után szabálytalannak ítéltek meg, és kizárták őket (ragasztószalagot találtak az autón olyan helyen, ahol ez nem engedélyezett, s bár tényleges előnyt a Porsche ezzel nem szerzett, a ragasztó használata szabálytalan). A KÜS csapat fellebbezett a döntés ellen, így a szombati eredmények egyelőre nem tekinthetők véglegesnek.

A német-francia Bernhard – Estre páros a pole pozícióból az elsőtől az utolsó percig dominált a versenyben, még úgy sem veszítették el vezető helyüket, hogy a biztonsági autó számos, rövidebb alkalommal tiszteletét tette a pályán. Végül 4,8 másodperces előnyt építettek ki a második helyen befutó van der Linde testvérekhez képest (Montaplast by Land-Motorsport). Amíg Estre már a hetedik ADAC GT Masters győzelmét könyvelhette el, addig a WEC bajnok és Le Mans-i győztes Timo Bernhard első alkalommal álhatott fel a dobogóra ebben a sorozatban.

A dél-afrikai licensszel versenyző Kelvin és Sheldon van der Linde már harmadszor landol a dobogón az idei szezonban. A safety car időszak alatt megpróbálták megszorongatni a győztes párost, de az Audi végül nem tudta tartani a Porsche tempóját. Ezzel a második hellyel Sheldon van der Linde a Pirelli-Trophy élére került.

Harmadik helyen, és először 2018-ban, a Nicolai Sylvest – Kim-Luis Schramm duó végzett, ők egy Zakspeed-Mercedes-AMG-t terelgetnek.

Mikkel Jensen és Timo Scheider (BMW Team Schnitzer) már a rajtnál javítottak egy helyet, és végül negyediként értek célba az Indy Dontje – Maximilian Buhk (Mann-Filter Team HTP) kettős előtt.

A WTCR-ből ismert barátunk, Frédéric Vervisch és svájci csapattársa, Nikolaj Rogivue végül csak a 23. helyen futott be.

Élete első GT Masters versenyét futotta Maro Engel, aki Patrick Assenheimer párjaként érkezett az AutoArenA Motorsport Mercedes-AMG GT3-ba, ám a pontszerzés sajnos nem jött össze, a 16. helyen zártak.

És akkor nézzük, mi történt a „nagyokkal”. A bajnokságban vezető Maximilian Götz – Markus Pommer (Mann-Filter Team HTP Motorsport) duó a második körben szenvedett balesetet: a túlságosan is optimista Philip Geipel (YACO Racing Audi) a vétlen Mercedest és a Callaway Competition (Daniel Keilwitz, Marvin Kirchhöfer) autóját is a kavicságyba küldte. Amíg Pommer azonnal feladni kényszerült a versenyt, a Corvette tovább tudott menni, ám az autó annyira megsérült, hogy hét kör után ki kellett jönniük a boxba. A bajnokságban jelenleg harmadik Rober Renauer – Mathieu Jaminet (Precote Herberth Motorsport) páros szintén egy ütközés miatt volt kénytelen feladni a szombati versenyt.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindhárom nullás csapat pozíciója változatlan maradt a bajnoki címért vívott csatában. Visszavágóra a vasárnapi nap folyamán, 13 órától kerül sor, a versenyt élőben az ADAC GT Masters hivatalos oldalán, Youtube-on, illetve Facebook élő videóban is követhetitek.

A szombati verseny teljes végeredménye:

null

null

Schneider Erika

Comments

comments