Oriola a Brutál Fish Racingnél

Grafika: Brutal Fish Racing

Valamikor, még a Covid-19 előtti régi szép békeidőkben a Brutal Fish Racing bejelentette, hogy 2020-ban három Hondával fognak nekivágni a TCR EU szezonnak. Ezek közül kettőre versenyzőt is neveztek meg: a csapattulajdonos, Martin Ryba, illetve Daniel Lloyd személyében. Ma bejelentették a harmadik versenyzőjüket…

Amikor egy hónapja elrajtolt a TCR Europe virtuális bajnoksága, a Brutal Fish Racinget Ryba és Andrej Studenic képviselték. Ebből nyilvánvalóan mindenki azt szűrte le, hogy a harmadik versenyző Studenic lesz a valós világban is. Éppen ezért, amikor tegnap a csapat közzétette a Facebook oldalukon, hogy készüljünk, mert ma egy nagy nevet fognak bejelenteni, mint harmadik versenyzőt, nem igazán értettük, mi is történik. Pedig valóban bejelentettek egy nem kisebb nevet, mint Pepe Oriolát.

Pepe Oriola már tinédzser korában a WTCC-ben versenyzett, és valahányszor felbukkant akár a WTCC, akár a TCR International mezőnyében, mindannyiszor SEAT-tal láttuk (kivéve egy pár versenyes kitérőt a Chevrolet-val). A 2018-as WTCR évadban is a Cupra versenyzője volt, majd hirtelen keleti sorozatokba távozott, mint a TCR Malajzia, illetve a kínai túraautó bajnokság. Döntését azzal indokolta, hogy márkát vált, és a Hyundai hivatalos versenyzője lesz. Mivel a TCR Europe-ban a Brutal Fish Racing Hondákkal versenyez, így az ifjú spanyol láthatóan ismét márkát váltott.

A TCR Europe első nem virtuális versenye jelen tervek szerint augusztus közepén kerül megrendezésre a franciaországi Paul Ricardon, ott láthatjuk Oriolát először új csapatában.  

Magyar Szilvia

Comments

comments