Moszkvai időmérő: Meglepetések – helyett…

LopezMoszkvában igen eseménytelenre sikeredett az időmérő edzés, pedig ijesztő zápor kapta el kb. 30 perccel előtte a pályát. De az eső olyan gyorsan ment, amilyen gyorsan jött, így aztán időben nekiláthattak a kvalifikációnak.

Moszkvában egyébként csak szombaton kezdődik az élet a pályán, így teszt nélkül, egyből szabadedzéssel kezdtek a fiúk. Még egy Citroënt köszönthettünk a mezőnyben, Quing Hua Ma

Meglepő módon a Citroën verhető volt szombaton, a Q1-et Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro és Tom Chilton zárta az élen. A legjobb Citroën csak a negyedik helyen végző José María Lopez volt, közvetlenül a Zengő Hondája, Michelisz Norbert előtt. Tom Coronel hihetetlenül mérges volt, hogy nem sikerült neki a Q2-be jutnia, ugyanakkor elismerte, hogy hibázott gyorskörén, ezért történt mindez.

A Q2 meglepetése volt, hogy Yvan Muller nem jutott az ötautós szétlövésbe, a Q3-ba. Bejutott viszont két csapattársa: Sebastien Loeb és Lopez is, valamint Monteiróval, Tarquinivel és Chiltonnal egészült ki a csapat, akik aztán végül megküzdöttek a pole-ért.

Mindezek után még az is rendhagyó, hogy a végén nem állt a két Citroën egy sorba, előre, bár a teljesen ismeretlen és nehéz pályára panaszkodó Lopez lenyúlta az első rajtkockát…

A Q1 eredménye

A Q2 eredménye

A Q3 eredménye

Fotó: fiawtcc.com

Comments

comments

Tags:  , ,