Matton ralizik, Pechito RoC-ra megy, az Alfa-Romeo testvérek pedig a Dakarra

elena-mattonAhelyett, hogy tovább folytatnánk a találgatásokat Michelisz Norbert és csapatának ügyében, megpróbálunk arra koncentrálni, hogy mi az, amit a versenyzők biztosan csinálni fognak Makaó után: Sebastien Loeb és Daniel Elena visszanéz ralizni (külön-külön!), Pechito Lopezt meghívták a RoC-ra, az Alfa-Romeo testvérek pedig immár másodszor elindulnak a Dakaron. Eseménydús szünetnek nézünk elébe…

Időrendben haladva Daniel Elena, Loeb egykori navigátora kezdi a WTCC-n kívüli életet (hiába nem versenyez itt, minden futamra elutazott Loebbel és a Citroën csapattal), nem is akárkivel, hanem a csapatvezető Yves Mattonnal: együtt indulnak a Condroz Ralin, melyet ezen a hétvégén futnak. A szokásos felállásban: Elena navigál. Ebből következően a főnöke vezet!

Loeb viszont úgy gondolta, megvárja a kockás zászlót Makaóban, csak utána tér vissza szeretett sikersportágához, s felesége Severine navigálásával elindul november 27 és 30 között a Rallye du Var-on. Nincs abban semmi szokatlan, ha világbajnokságon kívül a felesége navigál Loebnek, a házaspár gyakran versenyzett így. Autójuk idén a Citroën DS3 WRC lesz. Ebben a felállásban a Loeb-Loeb páros nyert már Rallye du Vart, 2009-ben, ám akkor a C4 WRC-t vitték győzelemre. Előbbi ralit Belgiumban, míg a Rallye du Var-t Dél-Franciaországban futják.

loeb-loeb

Az utóbbi időben vándorrendezvénnyé avanzsáló Race of Champions (RoC) következő versenyét Barbadoson futják majd, és mint afféle bajnokokat tömörítő tornára, meghívták a WTCC újdonsült bajnokát, José María Lopezt is. Az argentin örömmel tesz eleget a felkérésnek, és áll rajthoz december 13-14-én a barátságos tornán. Sebastien Loeb mellett (akit természetesen még ralis korában többször is meghívtak) a versenyen korábban Andy Priaulx és Yvan Muller is részt vettek. A fiatalon tragikus ralibalesetben elhunyt Henri Toivonen emlékére évről-évre megrendezett tornán a legfiatalabb győztes egy finn: Heikki Kovalainen. Jelenleg a teljes nevezési lista idénre még nem ismert, mint ahogy arról sincs információnk, hogy milyen módon követhetik majd nyomon a tévénézők a versenyt.

 

Tegnap este óta hivatalos a hír, miszerint a holland RTL jóvoltából az Alfa-Romeo testvérek (vagyis Tim Alfa és Tom Romeo Coronel) ismét ikerpárként együtt utazhatnak el Dél-Amerikába, hogy teljesítsék a Dakar ralit. Tim részvétele eddig is bizonyos volt, évről-évre elindul egy quad nyergében, de Tom most kap lehetőséget hosszabb idő után újra: egy buggyt fog vezetni. Az autósport történetében ők az első ikerpár, akik már megjárták a Dakart (akkor autóval mentek, az egyikük vezetett, a másikuk navigált), és ők az elsők, akik most ismételhetnek: ezúttal külön járműosztályban. Tom ma azt is kijelentette, hogy állandó társa, a WTCC-s kisfilmek gyártója, a Bubbel Media is kísérni fogja őket útjukon, így nem maradunk le a jófajta holland humorról, amit évek óta közvetítenek szurkolóik felé. Öveket becsatolni: Coronelék a Dakaron január elsejétől! (videó a bejelentésről)

pechito

Szöveg: Magyar Szilvia

Fotók: Daniel Elena official, Sebastien Loeb official, José María Lopez official

Videó: Tom Coronel official

Comments

comments