Ismét Audi-Mercedes-BMW dobogó Hochenheimban

Fotó: DTM official

Jamie Greennek hívják a hockenheimi vasárnapi futam győztesét. Az Audi pilótája extrém időjárási körülmények közt is meg tudta szerezni a vezetést, remek taktikai érzékkel váltott esőgumikra, és egy 5 másodperces büntetés ellenére is begyűjtötte pályafutása 14. DTM győzelmét. A kaotikus verseny második helyezettje a Mercedes-es Gary Paffett lett, míg a dobogó harmadik fokára a címvédő Marco Wittmann léphetett. A BMW-s versenyző az utolsó előtti kockából rajtolt, s remek versenyzéssel a 16. dobogós helyezésének örülhetett.

Jamie Green akkor vette át az első helyet Timo Glock-től, amikor elérkezett az új rajt a biztonsági autós fázis után. Mivel Glock-ot még azelőtt előzte meg, hogy hivatalosan is elengedték a mezőnyt, a versenyigazgatóság egy 5 másodperces büntetéssel sújtotta az Audi versenyzőjét. Ezt a 19. körben, a boxkiállás alatt töltötte le. Idejében váltott esőgumira is, pont mielőtt az eső jobban rákezdett. „A nedves pályán slick-ekkel nagyon nehéz volt vezetni – elemzi a helyzetet Green. – Egyszer ki is csúsztam, de szerencsére elég gyors voltam, így nem kerültem emiatt hátrányba.” Hogy mekkora kihívást jelent a rádióforgalmazás korlátozása, azt a brit pilótának is meg kellett tapasztalnia. „Teljesen egyedül kellett eldöntenem, hogy mikor állunk át az esőgumikra. Ennél jobb időben végül nem is tehettem volna.”

Gary Paffett kiélezett küzdelemben lett végül második. A Mercedes versenyzője egy kicsúszás következtében egész a 14. helyig esett vissza, majd nagyszerű előzések után a 18. körben az ötödik helyről állt ki a boxba. Az esőgumikkal további három helyet javított.

Marco Wittmann versenye sem volt unalmas: a 17. helyről indulva már az első kör után a tízedikként mutatta a számítógép, az új rajt után pedig már a hatodik volt. Végül ő is időben váltott esőgumikra, és a 32. kör végén harmadik helyen intették le.

A pole-ból induló Timo Glock beragadt a rajtnál és visszaesett a negyedik helyre, majd a gumiválasztással is eltaktikázta magát. Az első kiállásnál ismét slick-eket rakatott fel, amiket négy körrel később cserélt le esőgumikra. Ez a hiba egy nyolcadik helyet eredményezett. A bajnokságban vezető Lucas Auer sokáig dobogós helyen vezetett, de végül csak a negyedik helyet szerezte meg, mert ő is túl későn váltott esőgumikra.

A teljes eredmény:

1          Jamie Green (Audi)   

2          Gary Paffett (Mercedes)       

3          Marco Wittmann (BMW)

4          Lucas Auer (Mercedes)         

5          Nico Müller (Audi)

6          Paul di Resta (Mercedes)

7          Mike Rockenfeller (Audi)

8          Timo Glock (BMW)

9          Bruno Spengler (BMW)

10        Maro Engel (Mercedes)

11        Mattias Ekström (Audi)

12        Tom Blomqvist (BMW)

13        Edoardo Mortara (Mercedes)

Kiesők:

–           Augusto Farfus (BMW)

–           Loic Duval (Audi)

–           René Rast (Audi)

–           Maxime Martin (BMW)

–           Robert Wickens (Mercedes)

Két verseny után még mindig Lucas Auer vezeti a tabellát a maga 40 pontjával. A vasárnapi győzelemmel Jamie Green 26 pontnál tart, ezzel feljött a második helyre. Pontazonossággal Gary Paffett a harmadik, 25 ponttal Timo Glock áll a negyedik helyen.

A bajnokság május 19-21 között a Lausitzringen folytatódik.

Forrás: DTM hivatalos sajtóközlemény

Fordította: Schneider Erika

Comments

comments