Hockenheimi péntek TCR Europe módra

Fotó: Magyar Szilvia

A szabadedzésekkel megkezdődött Hockenheimben a TCR Europe sorozatának második versenyhétvégéje. Szokás szerint csak a versenyekről lesz élő közvetítés a sorozat YouTube csatornáján, szóval addig képeket, információkat és interjúkat gyűjtünk a paddockban. Természetesen az időeredményeket is megosztjuk, bár a szabadedzés köztudottan az az eset, hogy „a derbi napján kell jól futni”.

Az első edzésen Santiago Urrutia futotta a legjobb időt 1:48.330-cal, szorosan mögötte a második idővel zárt Aurélien Comte, a harmadikkal pedig Josh Files. Daniel Lloyd, Teddy Clairet, Maxime Potty és Luca Engstler futottak még 1:49 alatt. Nagy Dániel a 15., Tenke Tamás a 24. időt autózta délelőtt. A szabadedzés különösebb problémák nélkül zajlott le.

A délutáni gyakorlás 16:40-kor vette kezdetét. A közepe táján meg kellett szakítani piros zászlóval, mivel Viktor Davidovski balesetet szenvedett. Az autóban csak kisebb kár keletkezett, a műszaki mentés után folytatódott az edzés. A végén szintén Urrutia jegyezte a legjobb időt, ezúttal 1:47.389-cel. Mögötte Gilles Magnus, Josh Files, Daniel Lloyd, Maxime Potty, Aurélien Comte és Stian Paulsen voltak 1:47-en belül, Nagy Dániel már 1:48:004-et jegyzett. Tenke Tamás a 22. időt autózta. Egyelőre mindenki a beállításokat próbálgatja, ezért messzemenő következtetést a szabadedzések végeredményéből levonni nem tanácsos.

„Ez az első igazi TCR Europe futamunk. Nyilván a mérnökök dolgoznak azon, hogy egy jó beállítást találjanak. Én nem vagyok boldog a beállítások miatt, de azt gondolom, hogy az első edzéshez képest sokat javultunk. De éppen csak annyit javultunk új gumin, mint a mezőny eleje. Szerintem arrafelé kellene elmennünk, amivel az előző hétvégén teszteltünk. Azt hiszem, az a beállítás jobban fekszik Tominak. Holnap egy másik beállítást fogunk kipróbálni. Veszíteni valónk nincs, a versenyzőnek tapasztalatot kell szereznie” – mondta Zengő Zoltán csapata és versenyzőjük pénteki szerepléséről.

A program holnap 10 órától folytatódik az időmérő edzéssel, majd 14:40-kor rajtol az első verseny, melyet már élőben közvetít a TCR TV a YouTube-on.

Magyar Szilvia

Comments

comments