Ehrlacher a Münnich Motorsportnál

Fotó: Magyar Szilvia

Vasárnap kora este bejelentették, hogy nem marad túraautós ülés nélkül a négyszeres világbajnok Yvan Muller unokaöccse, Yann Ehrlacher, ugyanis az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport egyik Honda Civic Type-R autóját fogja terelgetni, az argentin Esteban Guerrieri csapattársaként. Ezzel pedig a francia pilóta kvázi Muller ellenfele lesz, aki saját csapata, az Yvan Muller Racing színeiben indul majd egy Hyundai-jal.

A 21 éves Ehrlacher tavaly vetette meg a lábát a nemzetközi túraautózás világában a Túraautó Világbajnokságban indulva, az RC Motorsport TC1-es Lada Vestájával, amellyel megnyerte a nyitóversenyt Termas de Rio Hondóban, majd a kínai és a japán nyitóviadalt a második helyen fejezte be. Összességében az egyéni kiírást a tizedik pozícióban zárta 90 ponttal. A túraautózás mellett pedig LMP3-as endurance versenyeken is indult a 2017-es évben.

“Nagyon komoly mértékben fejlődik” – nyilatkozta még tavaly decemberben Yvan Muller az unokaöccséről. – “A tavalyi marrakesh-i első futamot követően realizáltam azt, hogy talán nem lesz neki könnyű a WTCC, de ez a normális, és ő összességében jó szezont zárt. Még mindig csak 21 esztendős, és van még bőven tanulnivalója, de én hiszek abban, hogy négy-öt éven belül jobb lesz, mint én valaha is voltam. És nem csak azért, mert tanácsokkal látom el, hanem megvannak hozzá a képességei is – ezek kombinációjával pedig jobb lesz nálam.” 

“Az első WTCC-s szezonomat követően nyilván az volt a célom, hogy ott legyek az új WTCR indulásánál. Nagy boldogsággal tölt el, hogy az ALL-INKL.COM Münnich Motorsportnak rám esett a választása” – kommentálta a hír Ehrlacher, akinek nem mellesleg az édesanyja, Cathy Muller is autóversenyző volt, de ő inkább az együléses sorozatokban indult. “Ez nagyszerű hír a számomra, mert egy nagyon jó csapatról van szó, amely a versenyzés és a túraautózás világában egyaránt komoly tapasztalattal rendelkezik. Remek csomagunk van, ennek megfelelően magasak lesznek az elvárások is természetesen, a célom meg az az idei évben, hogy a bajnoki cím várományosaival harcolhassak, habár tisztában vagyok vele, hogy nagyon kemény verseny lesz. Ebből adódóan nyilvánvaló, hogy nagyobb lesz rajtam a nyomás, mint tavaly, de készen állok.”

“Az pedig rendkívül különleges lesz számomra, hogy Yvan ellen versenyezhetek. Ő a példaképem, és a legjobb túraautós versenyző a világon, és már alig várom, hogy egy rajtrácson legyek vele” – fűzte hozzá a francia.

“Logikusan több versenyző is szerepelt a listánkon, és nem volt könnyű választani közülük. De úgy érzem, hogy mi, itt az ALL-INKL.COM Münnich Motorsportnál a legjobb döntést hoztuk azzal, hogy Yann-t választottuk, és sok szeretettel üdvözöljük a csapatnál” – ecsetelte a helyzetet a csapatmenedzser Dominik Greiner. – “Egy nagyon tehetséges, gyors és motivált versenyző ő, aki az édesanyja és a nagybátyja révén kiváló versenyzői képzésen esett át, s már tavaly is voltak jó pillanatai. Bízom benne, hogy hasonlóképpen fogja folytatni idén is. Yann és Esteban már most nagyon profin dolgoznak csapattársakként, mondhatni kéz a kézben, úgyhogy már nagyon várjuk, hogy elkezdjük velük a szezont.”

“Ahogyan sor kerül minden csapat bejelentésére, egyre növekszik a WTCR, az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport bejelentése pedig további jó hírnek számít. A csapattulajdonos René Münnich már jó ideje pártfogója a túraautózás világának, és a támogatás, amit kiterjesztett a csapatára és a versenyzőire, igencsak nagy elismerésnek örvend” – olvashatóak a sajtóközleményben François Ribeiro, az Eurosport Events fejének és a WTCR – FIA World Touring Car Cup presented by OSCARO promóterének szavai. – “Esteban és Yann pedig két olyan versenyző, akik képesek lesznek a futamgyőzelmekért és akár a bajnoki címért is harcolni a tavaly nyújtott teljesítményük alapján. Mindketten pokolian versenyképesek, és arra számítok, hogy az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport képes lesz megküzdeni a WTCR-ben előttük álló kihívásokkal.”

A Túraautó Világkupa szezonja öt hét múlva, Marrakesh-ben fog elrajtolni, és összesen 30 verseny kerül majd megrendezésre.

Így fest az eddigi bejelentések alapján a WTCR 2018-as mezőnye:

  • All-Inkl.com Münnich Motorsport (Honda Civic Type-R TCR):Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri, ???
  • Boutsen Ginion Racing (Honda Civic Type-R TCR):Tom Coronel, Tiago Monteiro
  • Campos Racing (SEAT León CUPRA TCR): John Filippi, Pepe Oriola, ???
  • BRC Racing Team (Hyundai i30 N TCR): Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
  • Comtoyou Racing (Audi RS3 LMS):Nathanaël Berthon, Denis Dupont, Aurélien Panis, Frédéric Vervisch
  • Romeo Ferraris (Alfa Romeo Giulietta TCR): ???, ???
  • Sébastien Loeb Racing (Volkswagen Golf GTI TCR): Mehdi Bennani, Rob Huff
  • Team WRT (Audi RS3 LMS):Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay
  • Yvan Muller Racing (Hyundai i30 N TCR): Thed Björk, Yvan Muller

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments