Egy (viszonylag) békés vasárnap délután

Fotó: TCR Europe

Új győztest avattunk az oscherslebeni TCR Europe vasárnapi fordulóján. Az érzés tagadhatatlanul vasárnapi: az nyert, aki a fordított rajtrács első kockájából indult. Ezúttal Alex Morgan.

Már-már annyira kevés volt a felesleges ütközés és a szélsőségesen agresszív viselkedés a pályán, hogy majdnem unatkoztunk is. Dióhéjban annyi történt, hogy Alex Morgan az első rajtkockából nagyszerűen kapta el a rajtot, Tom Coronel tudott vele lépést tartani, támadta többször is, de az ifjú brit remekül védekezett és hazahozta az első helyet.

Az élmenő duót a Josh Files, Dominik Baumann, Jessica Bäckman, Santiago Urrutia, Gilles Magnus, Nelson Panciatici, Daniel Lloyd, Luca Engstler nyolcas követte, az első körökben még szorosabban, aztán le-le szakadozva egymástól. A verseny végére Magnus például végtelen nyugalomban autózhatott, senkit nem tudott támadni, és őt sem érte utol senki.

A mezőny vége felé sűrűsödtek az események: először Maxime Potty-t láttuk farral a fal tövében állni, később kiderült, hogy Mato Homola nyomta őt oda. A visszajátszásból úgy tűnt, mintha a szlovák fiú el sem akarta volna engedni a gázpedált, bár a két autó már egy ideje együtt sodródott a pályán kívül. Végül kivizsgálták az ügyet és Homola rajtbüntetést kapott a következő versenyre, bár szerinte az eset inkább Potty hibája volt. Potty később folytatni tudta a futamot az utolsó helyen, Homola a boxutca bejáratáig jutott, ott szállt ki a roncsból.

Lloyd állt félre nem sokkal később füstölgő autóval, aztán Morbidellinek volt  igen látványos defektje. Urrutia megelőzte Jessica Bäckmant, hátul pedig a Bihel – Comte – Kajaia – Jimmy Clairet négyes kezdte egymást szórakoztatni az utolsó pontszerző helyekért. A vonat lassan öt fősre duzzadt, mert megérkezett Briché. Julien némileg határozottabb tovahaladást remélt, ezért neki is gyürkőzött az előtte haladóknak. Comte érezte, hogy sürgetős a helyzet hátul, meg Kajaia is csókolgatta a hátsó lökhárítóját, de nem tudta megelőzni Bihelt, hiába támadta. Aztán Briché elunta a tesze-tosza szerencsétlenkedést, és egyszerre ment el Jimmy és Kajaia mellett. Kontakt nem volt az autók között, tehát nem tisztázott, hogy mi okozta a grúz félreállását, de pár méter múlva lehúzódott, míg a francia gyors tovazakatolt.

Végül így is intették le őket, ahogy ekkor voltak: Morgen, Coronel, Files, Baumann, Urrutia, Jessica Bäckman, Engstler, Panciatici, Andreas Bäckman, Magnus, Luca Filippi, Bihel, Comte, Briché, Jimmy Clairet a pontszerző helyeken. Szabó Zsolt sajnos éppen kicsúszott a pontzónából, mivel a 16. helyen ért be, de első TCR Europe próbálkozásához képest nagyon is dicséretre méltó teljesítményt nyújtott. Mögöttük Teddy Clairet, Davidovski, Ryba, Potty és Pussier futottak be. Tenke Tamás még a harmadik körben feladta a versenyt, de erről sajnos képi információnk nem volt.

Tom Coronelt vizsgálták még, mert úgy tűnt, mintha kiugrott volna a rajtnál, de nem büntették meg végül. Az eredmény végleges.

A bajnokság jelenlegi állása: Josh Files vezet 254 ponttal, mögötte Luca Engstler (176), Julien Briché (166), Mato Homola (162), Santiago Urrutia (151), Nelson Panciatici (149), Gilles Magnus (146), Andreas Bäckman (143), Maxime Potty (142) és Aurélien Comte (139) az első 10.

A sorozat leghosszabb szünete következik: legközelebb szeptember 22-én találkozik a mezőny Barcelonában.

Magyar Szilvia

Comments

comments