Egy elmoshatatlan pole pozíció Attilának

tassi

Fotó: TCR-series.com

A TCR a Salzburgringre látogatott. Visszatértek az Alfa Romeók az újratervezett motorral és külsővel. Kerítettek helyi és / vagy fizetős versenyzőket Engstleréknek és a WestCoast Racingnek (így mind Alain Menu, mind Jordi Gené jól érezte, tudta, hogy nem örökre szól a visszatérés), és az ég is leszakadt, mikor máskor, mint az időmérő közepén…

Rögtön a Q1 elején piros zászlóra volt szükség, mivel Davit Kajaia autója a sóderágyban ragadt, Mato Homola pedig megcsókolta a szalagkorlátot. Mire vissza lehetett menni a pályára a B3 rendbe is hozta az autót, mindenki folytathatta az adzést.

Éppen a Q1 közepén jártunk, amikor szakadni kezdett az eső. Ebben a pillanatban történetesen Tassi Attila állt a pole-ban, így aztán a Q1-et mindenképpen megnyerte. Az időjárás érdekes volt, a pálya egyik felén szakadt az eső, a másik fele viszont száraz volt. Így aztán a Q2 jobbára egy kenuversenybe torkollt, és meg is tartották, a körülmények ellenére is.

Az első verseny pole-ját az újonnan beszervezett helyi hős, Harald Proczyk szerezte meg végül, míg a 10. helyet, s ezáltal a fordított pole-t Tassi Attila.

A WestCoast Racing számára itt még nem volt vége az edzésnek, mert Proczyk, csakúgy mint Gianni Morbidelli két helyes rajtbüntetést kapott, amiért autóik a boxutca gyors sávjában parkoltak az edzés alatt.

A pole így Jean-Karl Vernay ölébe hullott, Morbidelli negyedik helyéből pedig csak egy hatodik lett.

Az első verseny rajtrácsa tehát így fog kinézni holnap: Jean-Karl Vernay, Pepe Oriola, Harald Proczyk, Jordi Oriola, Dusan Borkovic, Gianni Morbidelli, Sergej Afanaszjev, Pert Fulin, Michail Gracsev, Tassi Attila, Mato Homola, Florian Janits, Stefano Comini, Davit Kajaia, James Nash.

Utóbbi két versenyző végül nem tudott mért időt futni a Q1-ben, Comininek nagyon rosszul jött ki a lépés, Janits pedig Engstlerék új versenyzője, legalábbis erre a hétvégére.

A holnapi versenyek a TCR Youtube csatornáján élőben követhetőek 12:20-tól.

Magyar Szilvia

Comments

comments